Argumentele gazdelor

0

  • Restanța care poate modifica clasamentul

Practic, apărarea clujenilor are 3 puncte importante:
1. Echipă neschimbată, înainte și după meciul amânat cu ”U” Cluj
Cei de la Farul nu au divulgat numele jucătorilor care au fost infectați, dar jucătorii folosiți de Ianis Zicu, înainte și după 1 decembrie, când era programată plecarea către Cluj-Napoca, sunt aproximativ aceeași. Asta i-a pus pe gânduri pe oficialii ”U” Cluj, care acuză Farul că ori n-a avut cazurile de COVID-19 comunicate și a vrut doar să câștige meciul la ”masa verde”, ori jucătorii care au fost infectați nu prezentau oricum interes pentru antrenorul Ianis Zicu, ei nefiind în lotul primei echipe. În cele două partide care au precedat datei de 2 decembrie, când trebuia să se joace meciul cu ”U” Cluj, Farul a folosit același lot, cu CSM Reșița și Academica Clinceni: Dur-Bozoancă – Greu, M. Leca, Antoche (cpt.), Carabela – Hordouan, Ant. Cruceru, Cărăruș, Bîrnoi – Rob. Silaghi, Măzărache. Rezerve: Agachi, Fara – V. Lică, Banyoi, D. Ciolacu, Pelivan. După meciul amânat cu ”U” Cluj, Farul a mai disputat două partide, pe 5 decembrie, cu FK Csikszereda și pe 14 decembrie, cu Ripensia. Echipa lui Zicu a rămas neschimbată la meciul cu Csikszereda și are o singură schimbare, la cel cu Ripensia, din cauza suspendării lui Marius Leca. Rezervele Fara și Lică sunt singurii jucători care dispar de pe listă, doar la ei putând exista suspiciuni că ar fi avut COVID-19, dar, chiar și așa, este insuficient pentru ca Farul să nu fi putut disputa meciul cu ”U” Cluj.
2. Regulamentul nu a fost respectat
Clujenii încearcă să convingă Comisia de Disciplină și Etică a FRF că Farul putea să primească aviz favorabil de la DSP, dacă ar fi insistat să îl obțină. Asta pentru că protocolul medical spune că o echipă poate juca dacă are aviz favorabil de la DSP, cu 6 ore înainte de joc și dacă are 13 jucători valizi, cu teste negative. Cum conducătorii celor de la Farul au afirmat că jucătorii se aflau deja în autocar pentru deplasarea la Cluj, avocații lui ”U” Cluj cred că asta reprezintă o dovadă clară că Farul avea la dispoziție suficienți jucători pentru a juca meciul. În plus, clujenii contestă faptul că Farul, care a primit aviz nefavorabil de la DSP cu mai bine de 24 de ore înainte de joc, nu a încercat să retesteze jucătorii asimtomatici descoperiți pozitiv cu COVID-19 și să ceară un nou aviz DSP, așa cum permite regulamentul.
3. Teste pentru anticorpi, cerute de clujeni
În plus, oficialii Universității Cluj vor ca cei de la Farul să dovedească până pe 20 ianuarie că au avut bolnavi de COVID-19 în lot. Astfel, clujenii au solicitat Comisiei Medicale ca Farul să facă teste IgM/IgG pentru COVID-19, adică teste pentru anticorpi care să demonstreze că subiecții au fost infectați cu noul coronavirus. Ardelenii vor să plătească ei aceste teste, dacă cei de la echipa din Constanța vor accepta această testare. Farul s-a aflat înaintea meciului cu ”U” Cluj la a patra testare în care a avut infectați cu COVID-19. După 15 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, fără meciul ”U” Cluj – Farul, în clasament ”U” Cluj ocupă locul 6, cu 23 de puncte, iar Farul e pe poziția a 12-a, cu 20 de puncte.
Mioveniul a câștigat la masa verde
Un caz similar a fost trait pe propria piele de CS Mioveni. Astfel, galben-verzii au câștigat la masa verde cu Ripensia, după ce initial meciul a fost amânat din cauza unui focar COVID la timișoreni, iar la rejucare, trei fotbaliști argeșeni au fost depistați pozitiv iar echipa a fost întoarsă din drum și a intrat în carantină.  S.M.