Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

13 Comentarii:

  1. 1

    Rdanai

    Domnule draga, dar primarul si specialistii lui, au studiat si faptul ca avem printre cele mai mari tarife din tara la apa, transport si alte utilitati? Au pierdut ore de somn acestia, dupa cum spui, sa vada de ce altii au tarife mai mici? Cu siguranta, nu. Asa ca foarte bine ca-i mai respinge avantul, ca de marit pretul sunt buni. Aia cu modernizarea retelei e fumata de mult. Sa-si mai scada salariile si banii sa se duca la modernizare. Asta sa faca.

  2. 2

    turturoiudelia@yahoo.com

    De ce intra saituri cu prostituate cand vreau sa citesc un articol ?

    1. 2.1

      Coco

      Daca este articol scris de Smeoreanu, intrebati-l pe autor!
      PS Luati-o totusi ca o gluma,pana se dovedeste contrariul…

      1. 2.1.1

        Oblio

        Pervers batran ce esti! Tot in gluma.

  3. 3

    Normăleanu

    Cronicarul de Albota se arată iritat că nu sărim în sus de bucurie când auzim de scumpirea apei. Nu ne spune, însă, că directorul de la Apă – Canal are salariul lunar de 15 000 de lei. Net, în mână. Tot în mână majoritatea pensionarilor și mediul privat primesc lună de lună, altceva. Se mai scrie despre formarea guvernului român, dar de fapt acesta e româno – maghiar. Prin cooptarea UDMR la guvernare și-au vândut și țara, și sufletul. Ieftin, pe câțiva forinți. Cum a primit promisiunea de vicepremier K. Hunor a dat năvală la celălalt Orban, de Budapesta pentru a primi lumină.
    Să dea cineva odată volumul mai mare la ” Deșteaptă – te, române „

    1. 3.1

      Clevetici

      De circa 25 de ani incoace alegerile din Romania pun o singura intrebare clasei politice:

      „Cu cine va guverna UDMR?”

      UDMR este singurul partid (de fapt nu e partid, ci alta specie politica pe tema careia cei de la PRM sau AUR sigur au ceva de obiectat), asadar UDMR este singura formatiune politica in randul careia nu s-au inregistrat scindari de marca.

      Sa amintim cateva din scindarile partidelor romanesti pur-sange:
      FSN 1990 – scindat in FSN Roman si FDSN (cunoscut si ca FSN Iliescu)
      PNL 1990 – scindat in PNL Campeanu si PNL Aripa Tanara
      PNT-CD – nu s-a scindat, dar a disparut din parlament dupa anii 2000

      Si multe alte partide efemere precum PUNR, PDL, PP… etc.

      Oare aceste fapte nu spun cate ceva despre veleitarismul politicienilor romani?

      P.S.
      Chiar si actualele negocieri intre partidele de dreapta au aratat cat de mult pret pun sefii de partide (mai ales L. Orban, dar si ceilalti) pe faptul de a obtine ei personal o functie mare pentru a nu pierde controlul in interiorul partidului

  4. 4

    Coco

    Sunt total de acord ca intr-un guvern principala calitate a ministrilor sa fie competenta. Ce bine era daca gazetarul isi exprima doleanta si acum doi ani cand, dau un singur exemplu,in fruntea Ministerului de Interne aveam o secretara de scoala generala.
    Din experienta ultimilor 30 de ani, singurele formule de guvern care nu au functionat (lucru recunoscut de cvasimajoritatea liderilor politici) au fost cele de uniune nationala si cele de tehnocrati. Nu detaliez, sunt multi cei care stiu si de ce! Inclusiv Ciolacu!
    Pentru ca are legatura cu editorialul de azi, amintesc de un reportaj vazut acum cateva zile care ne prezenta faptul ca un oras din Romania a accesat acum 6 ani fonduri europene pentru reabilitarea retelei de termoficare. Au finalizat investitia, inlocuirea retelei magistrale si construirea de la zero a unei alte centrale termice. Rezultatul? Pierderi aproape de zero si, pe cale de consecinta, un pret mai mic platit de consumatori. Pentru ca asa este frumos,sa spunem si numele orasului: Oradea.

  5. 5

    A. Riciu

    Trăiască Peneleul, trăiască Usereul, trăiască Udmereul! Trăiască prințul finanțelor devenit primul dintre miniștri, pe numele său de ,,frumoasă” amintire, Câțu. Nu mai zic nimic despre incompetența unora (multora!) dintre guvernanții neiubitori de România.

    P.S. Nu, mai zic!

    1. 5.1

      Anonim

      Nu fi rău, că ca Câțu nu mai găsim…

  6. 6

    Coco

    Sa iei in deradere numele unui om doar pentru ca nu-ti place partidul lui,e o dovada ca nu poti depasi un anumit nivel. Unul mediocru!
    Sa cataloghezi niste viitori ministri,carora nu le sti inca numele,incompetenti,inseamna acelasi lucru.
    Pana acum,singurele certitudini sunt presedintii celor doua camere. M-am uitat pe CV-ul doamnei Dragu si ii intreb pe sceptici,gasesc ceva asemanator pe partea stanga a esichierului politic? De ce ati rosit,domnilor?

    1. 6.1

      Anonim

      O sa-ti stea Catu in gat, in max. 6 luni, cand se va vedea cat(u) de criminal (financiar) a fost. Si atunci o sa te ingalbenest de tot, ca lamaia.

    2. 6.2

      Cum vorbom, cum scriem - Alexandru Graur

      Ortografia limbii romane are destule capcane si ea a ajuns la stadiul actual dupa circa 40 de reforme ortografice de la trecerea oficiala la alfabetul latin in 1860 (sub regimul Cuza).
      Una dintre lacune este faptul ca nu exista (azi) semn grafic distinct pentru sunetul „i” normal si sunetul „i” scurt sau șoptit (precum este descris în manualele de azi). Exemple de „i” șoptit sunt pluralele masculine precum „lupi”, „oameni” etc.

      În cazul verbelor „a ști”, respectiv „a fi” avem următoarele norme ortografice (cu unele justificări etimologice):
      La infinitiv se scriu cu un singur „i”, iar acest „i” este pronunțat normal:
      a fi / a ști

      La indicativ prezent:
      eu știu / tu știi (al doilea „i” fiind etimologic, prin analogie cu „eu fac” / „tu faci”)

      La conjunctiv prezent:
      să fiu / să fii
      să știu / să știi
      (al doilea „i” fiind etimologic, prin analogie cu „să fac” / „să faci”)

      La imperativ prezent:
      fii (în expresii precum „fii bun”)

      Remarcăm că în pronunție nu există diferențe între „i”-ul din
      a fi / a ști
      și cei doi „i” din:
      să fii / să știi
      fii (bun)
      tu știi

      P.S.
      Inainte de reforma ortografica din 1904 exista un semn distinct pentru „i” șoptit:
      https://cum-scriem-corect.blogspot.com/2018/02/istoria-ortografiei-reforma-din-1904.html

  7. 7

    Clevetici care este

    Am pierdut cateva minute pentru a citi integral articolul dlui Smeoreanu inainte de a comenta, pentru ca doar titlul articolului ma facea sa cred ca vor fi lucruri de comentat.

    Si iata ca, desi pornisem pe ideea altor comentatori de a comenta ca si guvernele PSD-iste au avut ministri si chiar prim-ministri cu lacune de cultura (celebra: „20-20”), altceva mi-a atras atentia in articolul de fata. Citez:

    „Cu alte cuvinte, de ce să îl consider pe primar mai competent decât mine, consilierul care sunt ?”

    Astfel de fraze neterminate am avut ocazia sa le aud din gura altor personaje politice recunoscute pentru „scoala vietii”, printre care celebrul primar Marian Vanghelie,
    poreclit de presa adversare lui:

    Maria Vanghelie – primarul „care este”

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
rinabet giriş
venüsbet
rinabet
betticket
rinabet giriş
hilarionbet
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .