INGREDIENTE:
Salată
2 bucăți carne de vită de 200-250 grame fiecare
Ulei de măsline pentru prăjit
2 morcovi curățați
6 ridichi feliate
200 gr. roșii cherry, tăiate pe jumătate
Frunze de mentă
3 cepe verzi tăiate
O jumătate de castravete curățat de coajă și feliat
2 Lăptuci curățate
Sare de mare
Piper negru
4 linguri de alune decojite
Dressing
1 cățel de usturoi pisat
1 ardei roșu pisat
2 lingurițe zahăr
2-3 linguri sos de pește
Sucul de la 1-2 lămâi verzi
MOD DE PREPARARE:
Asezonează bucățile de carne pe ambele părți. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă și prăjește fripturile la temperatură înaltă pe ambele părți timp de 2-3 minute. Se scot pe o farfurie și se lasă să se odihnească.
Pentru a face dressingul, pune usturoiul și ardeiul iute într-un mojar cu un vârf de sare și pasează-le bine până devin o pastă. Adaugă zahărul, sosul de pește și sucul de lămâie. Amestecă-le cu o lingură.
Între timp, taie morcovii rondele. Pune-i într-un bol împreună cu ridichiile, roșiile, menta, ceapa verde, castravetele și lăptucile. Adaugă 4-6 linguri din dressing și continuă să amesteci.
Prăjește alunele cu un pic de sare pentru câteva minute într-o tigaie curată. Pune friptura tăiată felii peste salată și adaugă alunele. Pune pe deasupra restul de dressing și servește-o imediat.pasta de tomate. Totul se amestecă uşor şi se condimentează după gust cu sare, piper şi boia de ardei. Rețeta de gulaș cu vită de cartofi este aproape gata. Mai este nevoie să o lași la foc mic până când vei vedea că sosul a scăzut și se leagă puțin preparatul. Când gulașul obține forma pe care ți-o dorești, se oprește focul și deasupra se presară verdeață tocată mărunt.
O porție de gulaș de vită cu cartofi poate fi servită drept fel principal de mâncare împreună cu o salată de murături asortate.