TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 45 min
INGREDIENTE:
800 gr. carne de porc
2 linguri ulei
2 morcovi
1 linguriță ghimbir ras
1 căţel de usturoi
3 linguri sos de prune
6-8 prune
sare, piper
1 ceapă roșie
pătrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Friptură de porc cu sos de prune – un deliciu al bucătăriei chinezești pe care l-am adoptat cu brațele deschise. Sosul dulce-acrișor și parfumat al prunelor îmbrățișează perfect aroma puternică a fripturii de porc, rezultând într-o masă delicioasă, pe gustul întregii familii.
Curăţă morcovii și taie-i după bunul plac. Toacă usturoiul mărunt. Spală prunele și taie-le în sferturi. Taie carnea de porc în cubulețe. Taie rondele ceapa roșie. Pune într-un vas care nu lipește morcovii, usturoiul, ceapa roșie, prunele şi ghimbirul. Acoperă cu puţină apă, sare şi piper. Amestecă ușor.
Adaugă carnea de porc și sosul de prune, amestecă ușor. Dă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
Se servește cel mai bine cu orez simplu.