Furt de apă la o spălătorie auto!

0În urma unui control reprezentanții Sc Apă Canal 2000 S.A au descoperit cum de fura apă, la o spălătorie din cartierul Popa Șapcă, din Pitești. Apometrul fusese demontat fiind înlocuit cu un ștuț. Descoperirea vine la o săptămână după ce principalul operator de apă și canalizare din județ a epistat un restaurant recordat ilegal la rețea.


„În urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 15.01.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto” de pe raza municipiului Piteşti – cartier Popa Şapcă, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea apometrul de branţament ridicat din instalaţie, fiind aşezat în căminul de apometru, iar în locul acestuia branşamentul fusese reîntregit printr-un ştuţ. Prin această intervenţie neautorizată, era fraudat consumul de apă” anunţă furnizorul deapă şi canalizare. Reprezzzentanții Apă Canal 2000 și.au dat sema că se fură apă, comparând copnsumul cu al altor firme care aveau același obiect de activitate, de aceea au trimis echipa de control. „Procedura prin care s-a descoperit furtul de apă în acest caz a constat în monitorizarea zilnică a consumului de apă, raportat la activitatea economică desfăşurată de respectiva firmă, dar şi prin comparaţie cu alţi utilizatori cu obiect de activitate similar”, după cum de precizează în comunicat.
Plăteşte tot consumul ilegal
Angajaţii SC Apă canal 2000 S.A. au sesizat poliţia, fiind întocmit dosar penal pentru furt de apă. Pe lângă răspunderea penală, patronul spălătoriei va trebui să plătească şi apa consumată. „Operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (Ordinului 29/1993, pentru aprobarea Normativului cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, tinand cont de obiectul activitatii desfasurate de agentul economic, respectiv „Spălatorie auto”. De asemenea, agentul economic depistat cu bransament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea apometrului nou montat de operator!”, mai spus reprezentanţii Apă Canal 2000 . Astfel de controale vor continua. De asemena cetăţenii sutn rugaţi să sesizeze dacă au cunoştinţă de alte furturi de apă, la Ghiseul Unic al societatii din Pitesti, Bd. I.C. Bratianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail: contact@apa-canal2000.ro. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.