Lorena a demisionat!

0

  • Funcţie vacantă la Bascov



Managerul Casei de Cultură “Adriana Trandafir” din Bascov, Lorena Cătălina Toma şi-a dat demisia din funcţia pe care a deţinut-o vreme de 8 ani. Aceasta le-a transmis consilierilor locali pe WhatsApp o adresă prin care îi anunţa că nu doreşte să depună un nou proiect de management. Ulterior, în cadrul unei întâlniri cu consilierii locali a confirmat faptul că demisia sa este depusă şi că doreşte să urmeze o altă carieră.


În urmă cu aproximativ o lună, consilierii locali au primit pe WhatsApp o adresă, înregistrată în luna iulie 2020, la Primăria Bascov, prin care Lorena Toma, managerul Casei de Cultură „Adriana Trandafir” , îi anunţa că nu intenţionează să depună un nou proiect. Din aceasta nu reieşea concret dacă are de gând să renunţe la funcţie. În luna noiembrie fostul manager a lămurit lucrurile când şi-a depus demisia la Registratura Primăriei Bascov. Prin adresa cu numărul 848 din 19.11 2020, destinată Consiliului Local Bascov şi primarului Gheorghe Stancu, fostul manager a anunţa: „ Subsemnata Toma Cătălina Lorena, manager al Casei de Cultură Bascov, având în vedere, adresa mea expediată către dumneavoastră în luna iulie, înregistrată cu numărul 522 din 303.07.2020, prin care vă informam asupra faptului că nu doresc să mai depun un alt proiect de management şi că voi anunţa în timp util demisia, vă aduc la cunoştinţă, prin prezenta, demisia mea din funcţia de manager cultural. Menţionez că aceasta este o manifestare unilaterală de voinţă, întemeiată pe motive personale, care ţin de alegerea unei alte profesii, astfel încât, vă rog să luaţi la cunoştinţă despre aceasta. Totodată specific faptul că data până la care îmi voi îndeplini atribuţiile, este data de 31.01.2020 (n.r probabil este o greşeală şi a vrut să scrie 2021), perioada cuprinsă între 19.11.2020 şi 31.01.2020 (n.r. repetă greșeala) reprezentând perioada de preaviz obligatorie, conform Codului Muncii, respectiv minimum 30 de zile pentru funcţiile de conducere.Vă multumesc pentru colaborare.”
Funcţia este vacantă
La rândul său, primarul Gheorghe Stancu a înaintat la mijlocul lunii decembrie Casei de Cultură o informare prin care precizează că a luat act de demisia depună şi că în perioada de preaviz managerul are obligaţia de a face operaţiuni de predare-primire managerului desemnat. De asemenea anunţa că postul de manager va fi vacant începând cu data de 01.02.2021. A fost delegată, cu carater temporar, să preia atribuțiile de serviciu ale managerului, Georgescu Mihaela, referent în cadrul Casei de Cultură Bascov. Concursul pentru ocuparea funcției ar trebui să aibă loc în luna mai. Câteva zile mai târziu, mai exact la manifestările generate de Ziua Unirii, Lorena Toma a profitat de ocazie că erau de faţă mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai Consiliului Local şi le-a mulţumit pentru colaborare, luând-şi rămas bun. Tot atunci, a anunţat că intenţionează să urmeze o carieră în magistratură, dorind să ajungă procuror. În glumă, mulţi dintre cei care au auzit-o, au spus că vestea îi va da fiori reci primarului Stancu, prognozând că Lorena și-ar putea începe cariera de procuror cu un dosar la Primăria Bascov!
Primarul a oprit derularea cursurilor
Surse din cadrul Primăriei Bascov spun că Lorena Toma nu se mai înţelegea de ceva timp cu primarul Gheorghe Stancu şi din acest motiv, de luni bune, tot ameninţa cu demisia. Se spune că în timpul disputei edilul a oprit anumite activităţi derulate în cadrul Casei de Cultură, aparent, fără motiv. Este vorba despre cursurile oferite copiilor, care se efectuau contra-cost, ceea ce aducea fonduri la bugetul local, ca să nu mai vorbim despre beneficiul adus comunităţii prin educarea şi instruirea copiilor în mai multe domenii. Copiii urmau acolo cursuri de limba engleză, dans modern, dans popular, canto muzică ușoară, balet, gimnastică ritmică, teatru, etc.
Instituția trebuie deschisă publicului
Referitor la situaţia Casei de Cultură Bascov, consilierul local PNL Cătălin Andrei a scris pe pagina sa de Facebook: „Casa de Cultură nu trebuie aruncată în lupta de opinii dintre stânga și dreapta. Casa de Cultură are nevoie de un management axat pe realitățile culturale ale secolului al XXI-lea, instituția trebuie deschisă publicului, tinerilor, pensionarilor, iubitorilor de artă, de teatru și de sport. Casa de Cultură nu înseamnă numai un ansamblu folcloric, în jurul căruia gravitează întreaga suflare culturală a comunității. Avem obligația să promovăm și să susținem tradițiile dar totodată tinerii și copiii trebuie atrași către teatru, către pictură, către proiecte pentru dezvoltare personală, către muzică, către cursuri de grafică și de web design sau de management….” M.Sandu