Varză bavareză

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 1 ore, 40 min
Ingrediente:
1,5 kg varză mărişoară
2 bucăţi ceapă albă
3 bucăţi cătei de usturoi
1 litru vin alb Riesling
2 linguri untură
5 bucăţi cuişoare
5 bucăti boabe ienupăr
5 foi safin
Pentru garnitură:
600 gr. piept de porc afumat
400 gr. cârnaţi proaspeţi
400 gr. cârnaţi Trandafir
8 bucăţi cartofi albi
Mod de preparare:
1. Se spală varza tăiată în patru în mai multe ape, se scurge şi se taie fideluţă.
2. Într-o cratiţă, se topeşte untura şi se pun ceapa tăiată peştişori şi usturoiul tăiat feliuţe. După ce ceapa a devenit aurie, se scoate din vas şi se pun cărnurile.
3. Se lasă să se călească un pic, se scot şi pe fundul vasului se pune un prim strat de varză acră. La mijloc, se pune pieptul de porc tăiat felii, se acoperă cu alt strat de varză şi se pun cârnaţii Trandafir. Se pun cuişoare, boabele de ienupăr, foile de dafin şi se toarnă vinul.
4. Se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă la foc mic o oră.
5. Între timp, se fierb cartofii întregi în apă cu sare şi se pun peste varză cu 10 minute înainte ca aceasta să fie gata. Se adaugă şi cârnaţii proaspeţi şi prăjiţi şi, după 10 minute de fiert împreună, se aduce varza la masă cu câte o bucată de carne pentru fiecare.