Căzuți în prăpastie la Cotmeana

0

  • Accident cu 1 mort și 4 rănițiAccident teribil, petrecut marți seara pe DN 7, la Cotmeana. O mașină, scăpată de sub control, a rupt parapetul și a căzut în hău. S-a oprit la aproximativ 12 metri de șosea. Toate cele cinci persoane aflate în mașină au ajuns la spital. Din nefericire, în cursul nopții, șoferul, care la o primă evaluare, nu părea grav rănit a decedat după câteva ore, la Secția Anestezie și Terapie Intensivă.


Marți, în jurul orei 20.30, Siret G., de 48 de ani, din Câineni, județul Vâlcea, conducea Volkswagen Touran mergând dinspre Pitești către Vâlcea. La Cotmeana, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Mașina scăpată de sub control a lovit un parapet din beton, moment în care s-a răsucit și cu spatele a lovit glisiera metalică. A rupt doi piloni din beton și o parte din glisieră, apoi a scăpat în râpă. Autoturismul nu s-a răsturnat și s-a dus pe roți, aproximativ 12 metri. Se spune că cei trei pasageri din spate nu purtau centură și în timpul coborârii forțate au venit de-a valma unul peste altul. Cercetările au stabilit că cel de la volan nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, fiind pe Dealul Negru într-o zonă plină de curbe.
Toţi răniţii erau conştienţi
Martorii au sunat la 112. Patru echipaje de pompieri, dintre care unul cu modul de descarcerare, două ambulanțe SMURD, una dintre acestea de terapie intensivă mobilă, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș și mai multe echipaje de polițiști s-au deplasat la locul accidentului. Primii ajunși la fața locului au fost polițiști de la Serviciul Rutier Argeș. Se știa că sunt mulți oameni în autoturismul din prăpastie, de aceea polițiștii nu au stat pe gânduri! Din cauză că panta era abruptă și era întuneric, aceștia au coborât la autoturism târându-se pe fund, în acest fel evitând să devină ei victime. La sosirea echipajelor de pompieri și SMURD, cei din autoturismul distru erau răniţi dar erau conștienți. Era vorba de o întreagă familie, în mașină fiind soțul, cel de la volan, soția, socrii și cumnata. Şoferul a fost testat, stabilindu-se că nu a consumat alcool.
Şoferul a murit după câteva ore
Cu toţii au primit îngrijirile necesare în râpă, apoi, în funcție de cât de grav erau răniți, au fost transportați la șosea, unde aşteptau ambulanţele. Militarii au folosit tărgi speciale și corzi , cu ajutorul cărora i-au tras până sus. Șoferul Siret G., de 48 ani, avea traumatisme, soția lui Georgeta G. de 47 de ani, suferise o fractură de femur și avea multiple traumatisme. Socrii, Ion A., de 72 de ani din comuna Vlădești județul Vâlcea (care ocupa locul de lângă șofer) și Maria J., de 69 de ani, erau răniți, bărbatul având fractură de femur în două locuri, două coaste rute, lovituri la cap și traumatisme pe tot corpul, în timp ce femeia a fost diagnosticată cu contuzie la genunchiul drept. Cumnata șoferului Varșovia M., de 42 de ani din comuna Mihăești, județul Vâlcea, avea contuzie la genunchiul drept și la pumnul stâng. „Au ajuns la Camera de Primiri Urgenţe cinci persoane rănite, victime ale unui accident rutier. Toţi au rămas internaţi. Trei dintre aceştia se află la Secţia Ortopedie şi o pacientă în Secţia Neurochirurgie. Din nefericire, în jurul orei 1.00, la câteva ore de la internare, una dinte victime a decedat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă”, a declarat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.
Zeci de rude şi prieteni au mers după ei la spital
După ce victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, rudele acestora au venit la poarta unităţii spitaliceşti. S-au strâns în jur de 40 de persoane, rude şi prieteni ale victimelor de etnie romă. Poliţiştii Secţiei 2 care patrulau în zonă au cerut ajutoare şi în scurt timp mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi au ajuns la spital. Cu toţii au fost legitimaţi şi li s-a pus în vedere că înainte de ora 23.00 să părăsească zona altfel, vor fi amenaţi. O singură maşină, în care se aflau rude apropiate ale răniţilor, a rămas în parcare până dimineaţă. Se spune că şoferul care a decedat avea contuzii de miocard şi traumatisme toracice severe. Se pare că acesta ar fi suferit o hemoragie internă, cauza morţii urmând a fi stabilită cu certitudine în urma autopsiei.  M.Sandu Foto C. Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.