Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

40 Comentarii:

  1. 1

    GIGI

    Acelasi comunist rasuflat a ramas acest batranel cocosat pe numele lui Smeoreanu .

    1. 1.1

      Anonim

      Gigi, ești prost ca noaptea!

    2. 1.2

      Anonim

      Cum si-a dat cu părerea editorialistul despre subiecte politice, cum încep sa se arate nataraii „comentatori” – gen Gicu. Si acum sa va țineți bine, ce va urma va fi exploziv !!!

  2. 2

    Coco

    Observ ca ziaristul, dupa propriile marturisiri, ramane tot mai des cu gura cascata la postarile sau zicerile tovarasilor PSD-isti. Eu inteleg si contextul si sensul, insa lumea e plina de oameni rai , care se pot gandi si la lucruri necurate!
    Legat de editorial:
    – Cotimanis a reusit intr-un an, o spun cifrele si statisticile, ce n-a reusit mai nimeni inaintea lui la teatrul Davila. Nu enumar reusitele, se pot afla usor. Problema e alta, inlocuitorul este baiatul unui fost consilier judetean PSD. V-ati prins?
    – de acord cu senatorul Puiu, parlamentul are destui prosti, de peste tot, am vazut ca si-au ales si seful, in persoana deputatului PSD Ghita, fost luptator, cel pe care l-a facut K.O. o biata foaie A4 pe care erau asternute cateva propozitii (scrise, bineinteles, de altii).
    – in privinta fotbalistului, lucrurile sunt clare:daca i se termina contractul, are tot dreptul ca, la semnarea altuia nou, sa negocieze! In favoarea lui, pentru ca, pe vechiul contract si-a facut treaba cu brio. Banuiesc ca si clubul! Asa functioneaza o relatie corecta intre doi parteneri.
    PS Tovarase ziarist, sa platesti doua functionare cativa ani fara sa treaca o zi pe la serviciu nu poate fi mai putin decat sa platesti o persoana cateva luni nejustificat! E aritmetica!
    PPS 5000 de vizualizari la ultimul editorial? Fata de 600-800 media? Hai ca macane!

    1. 2.1

      Anonim

      P.P.S. Adica a furat (doar) un ou, nu un bou! Logica de Gaga.

      1. 2.1.1

        Coco

        Pentru cei ca tine, am fost precaut si am facut o clarificare: NEJUSTIFICAT. Care inseamna, conform dictionarului, si ilegal. Acum ai priceput?

        1. 2.1.1.1

          Anonim

          N-ai inteles nimic…stai prost si cu ,,armetica”…rade lumea!

        2. 2.1.1.2

          Anonim X+2

          Cand incepe coco-shatul pledoaria ( cufureala verbala) TOTUL dar absolut TOTUL devine NEJUSTIFICAT.
          Este mare maestru la capitolul întrebări cu privire la pricepere…Acum ați priceput ????

    2. 2.2

      CVititor

      Exista printre noi o creatura care contesta activ si mecanic orice articol scris de Gh.Smeoreanu. Iată ultima fraza scrisa in acest sens :

      ” PPS 5000 de vizualizări la ultimul editorial? Fata de 600-800 media? Hai ca macane! ”

      Am zis, hai sa fac o socoteala si poate are dreptate sa conteste. Si am adunat toate vizualizările de la debutul anului începând cu 4 ianuarie 2021.Rezultatul : 29.873 de vizualizări pentru 22 de articole de unde rezulta o medie de 1.358 vizualizări/articol. Pentru ziua de azi am luat in calcul 622 vizualizări cate sunt la aceasta ora, 10 a.m. Poate fi verificat de către oricine nu este de acord cu mine.
      Comentariile le las in seama dvs.

      1. 2.2.1

        Anonim

        Și media calculată de cvititor este aproape sau departe de 5000?

  3. 3

    A. Riciu

    Titlul editorialului mi se pare cam bombastic. Nu pentru o persoană care a încasat salariu, nefiind prezentă la serviciu trebuie schimbat managerul. În teatru nu este ca la sapă, poate persoana respectivâ a prestat telemuncă, în caz contrar să se ia măsuri în consecință.
    Nu știu cât se pricep la arta teatrală președintele și vicele C.J. și când au văzut ultima dată un spectacol, dar nu poți pune egalitate între ,,prezența” artistică și prezența fizică, între boemie și paranghelie, între ironie fină și miștocăreală.
    Cred cu tărie că în teatru, în spitale, managerii trebuie să fie de specialitate (actori, medici).
    Nilă, moromețianul cam tăntălău, un alt Constantin (Chiriac), este un foarte bun manager la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Așa că propun ca și lui Constantin al nostru (Cotimanis) să i se mai dea o șansă.
    P.S. Condamnarea lui Dragnea este doar politică. Nu-l iubesc, nu a avut gânduri bune cu Argeșul (regiunile, instituțiile zonale, etc.) dar făcătura s-a văzut de la o poștă. Va veni vremea socotelilor pentru toți.
    P.P.S. Profesorii nu sunt buni de manageri, administratori, președinți. Au prostul obicei de a-i trata pe cetățeni ca pe elevi.

    1. 3.1

      Anonim

      Numai economiștii sunt buni de manageri, nu-i așa? Au mulți ani de școală, la ASE se intra greu, cei mai buni absolventi de liceu acolo se duceau; după absolvirea facultății, creativitate în muncă la maxim. Astfel că manageri economiști peste tot, inclusiv în cultură, medicină, industrie…

      1. 3.1.1

        A. Riciu

        Nu, economiștii nu trebuie să fie neapărat manageri. Cei adevărați, pricepuți, nu câțulicii, sunt (sau ar trebui să fie) oamenii de bază ai oricărui manager, ca în bancul următor: un patron chemă la el pe inginerul șef, pe avocat și pe contabilul Gică și le spune: domne, eu sunt nelămurit, cât fac, în realitate, unu plus unu?
        Inginerul șef: unu plus unu fac întotdeauna doi!
        Avocatul: depinde, unu plus unu fac, în principiu, doi.
        Nu m-ați lămurit, conchise dezamăgit patronul. Nea’ Gică, ia zi bre matale, cum e, cât fac unu plus unu. Contabilul Gică se aplecă înspre urechea patronului și rosti, complice: dumneata cât ai vrea să facă? Vrei să știi pentru ,,armetică” sau pentru fisc? Q.E.D.

        1. 3.1.1.1

          CVititor

          Scuze ca ma amestec si eu in aceasta discutie dar o fac doar pentru a exprima un punct de vedere absolut personal: spune cineva ca doar economiștii pot fi manageri dar eu nu accept aceasta declarație cu atât mai mult cu cat am trecut si eu printre „furcile caudine” ale ASE-ului București. Ulterior am parcurs câteva etape importante in evoluția carierei si atât prin cursurile urmate cat si prin experiența dobândita va pot spune cu mana pre inima ca adevărații MANAGERI sunt născuți si nu făcuți ! Noțiunea de „leader ship” este complexa si părerile unanime ale specialiștilor spun ca materialul genetic + pregătirea specifica reprezintă baza apariției lor. Sa nu cădem in cealaltă extrema spunând ca orice „flocea” neșcolit va putea deveni – ancestral – un bun manager.

          1. 3.1.1.1.1

            Anonim

            D-le cvititor, în engleză este „leadership” nu „leader ship”.

  4. 4

    Anonim

    Observăm aici un personaj care-i ține foarte bine socoteala lui Smeo. La propriu. E atât de atent la detalii și a tot măsurat, a cântărit, numai să – i iasă bine. Socoteala. Și i-a ieșit. Nu știm cui, dar el ne spune că a verificat personal și socoteala e dreaptă.

    1. 4.1

      Anonim

      Câtă ironie, ce caterinca, ce de glume…toate la superlativ…se vede treaba ca ai lucrat la „Urzica” !!!!

  5. 5

    Coco

    Astazi Riciu are dreptate, nu ezit sa recunosc. Exceptia este referirea la Dragnea, nu poate fi nevinovat cand 10-12 completuri de judecata sustin contrariul. Unele alese chiar de catre actualul puscarias! Problema la el sunt celelalte procese, cu mult mai grele (Tel Drum, Belina, fraudarea fondurilor europene). Si tot o mare problema este ca nu mai conteaza politic, nu pentru ca nu-mi place mie ci pentru ca nu va mai fi acceptat de Ciolacu & Co.
    Despre Pristanda, cel cu numaratul, azi doar de bine! N-a fost intentia mea sa-i dau lucrare de control, pacat ca rezultatul obtinut imi da dreptate!

    1. 5.1

      CVititor

      Daca pentru tine media de 600-800 de vizualizări reprezintă o cifra cel puțin egala cu media calculata de mine de 1358 – aproape dublu – rămân fără comentarii !!! Dar cu părere de rău, ar trebui sa repeți clasa a 7-a. In fond, m-ar lasa rece comentariile tale, deoarece Smeoreanu nu este nici ruda si nici prieten cu mine, nici măcar nu-l cunosc personal dar, văzând atacul permanent la orice ar scrie mi-ai trezit un sentiment de fronda si dorința de a răspunde in consecința. Cred ca iti dai seama de faptul ca, daca Smeoreanu ar dori, intr-un articol te-ar (ne-ar) putea face praf, dar cred ca se amuza citind dialogurile noastre in contradictoriu.
      In rest, toate cele bune !

  6. 6

    Anonim

    200 din media calculată de tine sunt din cei 5000, astfel ca media ta se apropie de 1000 nu de 5000.
    Atunci, dacă Smeureanu nu-ți este rudă, gândește cu capul tău. Ce te mână în luptă, omule? Crezi orbeste într-un fan al tău, dar vezi că la case mult mai mari s-au produs dezamăgiri.

    1. 6.1

      CVititor

      Aici nu este vorba de o lupta, imi pare rau ca n-ai inteles …este o confruntare de idei, de credinte, de convingeri, de experienta de viata in ultimul rand. Cred ca ar fi frumos ca, intr-o buna zi sa ne putem intalni cu totii si vom vedea ca ne putem intelege minunat.

      1. 6.1.1

        Anonim

        Cineva-ul ăla (3.1.) de fapt se întreba, spunea cu ironie…despre economiști…

        1. 6.1.1.1

          Anonim

          Așa este, dar – se pare – că aspiranții la scriitura cu ironii fine nu detectează ironia altora.

      2. 6.1.2

        Anonim

        O confruntare de idei, credințe, convingeri, experiență de viață presupune onestitate și logică în exprimarea acestora.
        Atunci când tu faci calculul și tot tu manipulezi concluziile, nu mai este confruntare de nimic, este doar manipulare.
        Măcar idolul tău recunoaște că are contracte pe bani cu cei pe care-i laudă. Tu pentru ce lupți, omule, că idei nu prea văd că aduci, ci statistici interpretate tendențios.
        Credințele, convingerile, experiențele sunt lucruri personale și ar fi bune dacă au legătură cu subiectul comentat, sunt exprimate cinstit, civilizat și fără injurii.

        1. 6.1.2.1

          CVititor

          Pentru tine mah, anononimule (no name) am 2 sintagme pline de adevar : „prostul, daca il bagi prea mult in seama incepe sa-ti dea sfaturi” si „din betie se mai trezeste omul, dar din prostie putin probabil” Ai ajuns sa-mi dai tu mie sfaturi…pentru ca te-am bagat prea mult in seama ? Ca bine zicea regretatul Petre Tutea : „Când vezi cirezile de imbecili, devine suportabilă însingurarea” Nu vreau sa mai continuu, efectiv n-am de ce si cu cine. Latră tu in continuare cat vrei !

          1. 6.1.2.1.1

            Anonim

            Cvititor, nici un text fără greșeală: „Nu vreau sa mai continuu”.

          2. 6.1.2.1.2

            Anonim

            Unde e greseala ? ca ai reusit tu sa treci intr- a 8-a este adevarata greseala…

          3. 6.1.2.1.3

            Anonim

            D-le cvititor, tu nu răspunzi la ce spune omul. Te superi rapid și injuri, în loc să continui o comunicare cu argumente care să-ți susțină punctul propriu de vedere după ce ai făcut o afirmatie.

  7. 7

    Anonim

    Pentru informare și îndreptare, corect este “Nu vreau sa mai continui”.

    1. 7.1

      CVititor

      Spune-i profesorului de lb romana care te-a trecut intr-a 8-a sa mai învețe… Caută la conjugare verbul „a continua”, timpul prezent , persoana 1 singular. Macar mai inveti cate ceva, ca de prostii ești bun de 2 ori pe saptamana…

      1. 7.1.1

        Anonim

        Pentru cunoașterea ta viitoare, norma gramaticala s-a schimbat și forma corectă este „eu continui”. Documentează-te, întreabă-i pe alții mai cunoscători…
        Cu încăpățânare, tu rămâi agățat de trecut, făcându-i pe alții prosti. Mai multă smerenie, d-le economist, căci lumea nu începe și nu se termină cu tine. Și este în continuă schimbare.

        1. 7.1.1.1

          Anonim

          Așa este, norma s-a schimbat de vreo 16 ani.
          Totuși, fii mai condescendent! Nimeni nu este perfect, dle! (nu d-le!).
          A.R.

          1. 7.1.1.1.1

            Anonim

            Dv. sunteți condescendent, dle? Ori perfect?

    2. 7.2

      CVititor

      Tu trebuie sa fii si ala cu „leadership” Bah, cat ești de deștept !!!

      1. 7.2.1

        Anonim

        Sunt mulți anonimi, mulți dintre ei instruiți și educați. Te-ai documentat și ai descoperit forma corectă a verbului a continua la pers I singular (eu continui), iar acum – cu limbajul obișnuit ție – schimbi subiectul. Cum continui în viitor?

      2. 7.2.2

        Anonim

        Măi CVititorule, când nu cunoști documentează-te înainte de a afirma/scrie ceva. Te faci singur de râs. Ai scris „leader ship” (nava/vaporul conducătorului) în loc de forma corectă „leadership” (conducere). Hai că în engleză le iei așa „după ureche”, dar te contrezi și în română cu „eu continuu” în loc de „eu continui”. Și apoi îi și insulți pe cei care au dreptate.

        1. 7.2.2.1

          CVititor

          Bah baieti, aveti si voi dreptate dar, înainte de a va contrazice am verificat pe net – la momentul acela – conjugarea verbului „a continua” la „Conjugarea verbelor în română – Conjugare.ro” Acolo exista forma veche si de aceea am avut tupeul sa va contrazic. Dupa ce mi-a fost semnalata greseala am reverificat si am constatat ca dreptatea NU este de partea mea dar…aruncasem piatra, ce era sa mai fac… In legătură cu “leadership” a fost pur si simplu o greseala de dactilografiere, am avut sub ochi acest termen de atatea ori incat eram plictisit de el acum cativa ani. Pentru ca sesizez faptul ca sunteti niste „vânători” de greseli gramaticale foarte înzestrați, nu-mi ramane decat sa recitesc viitoarele texte pe care le voi mai redacta, inainte de postare. Pana atunci imi fac mea culpa si va felicit pentru faptul ca sunteti foarte bine pregatiti ! Atentie, o fac la modul sincer nu peiorativ !

          1. 7.2.2.1.1

            Anonim

            Cvititor, lasă sursele vechi de zeci de ani și rămâi smerit chiar și atunci când le consulți pe cele mai noi. Căutător de greșeli ale altora mai mare decât tine și camaradul tău nu am remarcat pe acest site. În plus, îi insultați pe ceilalți înainte de a vă documenta, indiferent că aveți dreptate sau nu. Iar limbajul definește cuvantatorul. La mai bine!

  8. 8

    Anonim

    Poate ai treabă și noi te reținem…

  9. 9

    Clevetici

    Tin sa remarc faptul ca dl. Smeoreanu isi alege cu grija titlurile editorialelor sale.

    Cel de azi este o aluzie la romanul „Fantoma de la opera” scris la inceputul sec. XX de un scriitor francez.
    Nu vreau sa intru in amanunte – se pot consulta usor pe Google.

    Nici nu vreau sa intru in dezbaterea politica despre Dragnea sau altii ca el, mai ales dupa cele citite mai sus in care se compara angajari pe posturi fictive facute in diverse circumstante.

    Felicitari pentru titlu, dle Smeoreanu!

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .