Regele Romilor dus la audieri!

2

  • După percheziţiile de la Palatul de AramăIeri au fost organizate 38 de percheziții, în Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj. În județul nostru, unul dintre cei vizați este Dan Stănescu, Regele Internațional al tuturor romilor creștini de pretutindeni. Oamenii legii au descins la Palatul de Aramă de la Costești, așa cum și-a intitulat Dan Stănescu reședința, în căutarea de documente. La finalul descinderilor Dan Stănescu şi membri ai familiei sale sale au fost duşi la audieri.


„În ziua de 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au pus în executare 38 de mandate de percheziție, în judeţele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. 4 persoane cercetate și alți 68 de martori vor fi conduși la sediul poliției, pentru audieri. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeș, Olt, Dâmbovița, Brașov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman, precum și al jandarmilor Argeș, Olt și Brigăzii Mobile Frații Buzești Craiova.Acțiunea a avut și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Român, a transmis IPJ Argeş.
Mai multe persoane duse la audieri
O parte dintre percheziţii au avut loc la Costeşti, la locuinţa lui Dan Stănescu mai exact 3, acasă şi la sediul fimelor. O altă percheziţie a fost făcută la Bradu şi una la Piteşti.
Au mai avut loc 26 de percheziţii în Olt, 3 în judeţul Vâlcea şi 3 în Gorj. Se spune că profitând de legislaţia din pandemie, regele rromilor ar fi angajat pe firmele sale persoane din judeţele amintite, pentru a obţine subvenţiile de la stat.
Potrivit Ordonanţei 92/2020 de care a profitat acesta, statul trebuia să deconteze 41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat pentru încadrarea în muncă a persoanelor a căror vârstă este de peste 50 de ani precum şi a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 29 de ani, categorii pentru care inserţia sau reinserţia pe piaţa muncii este mai dificil de realizat.
Subvenţiile au fost acordate prin Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Argeş. La finalul percheziţiilor mai mulţi dintre cei angajaţi fictiv au fost luaţi la audieri. Se spune că la audieri au fost duşi Dan Stănescu, fiul şi nora lui dar şi contabila firmelor vizate. M.Sandu Foto C. Tudor


2 COMENTARII

  1. ” Regele Romilor” … rege de kkt imputit ! Dara … hoastele scarboase cocotate-n mot care nimic bun facura/doar ciordira … cum sunt ? Nicidecum albine … nicidecum miresme/doar miasme imputite !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.