A lăsat mita în cutia poştală!

0La 71 de ani, un piteştean a ajuns să fie condamnat pentru o infracţiune considerată de anchetatori „mică corupţie”. Ceea ce s-a întâmplat poate părea amuzant, numai că, omul chiar a a avut probleme mari şi s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare, asta după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, altfel risca să fie închis. Totul după ce a găsit o modalitate inedită de a-i da o „mică atenţie” unei doamne expert contabil-judiciar.


Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, pe data de 19 decembrie 2017 o doamnă, administrator al unui birou de expert contabil – judiciar, din judeţul Argeş, a sesizat autorităţile povestind că a primit mită în cutia potală. Aceasta a declarat că a fost sunată la interfon de către o persoană, a deschis, numai că la uşă nu a venit nimeni. Atunci a căutat în cutia poştală, acolo unde a descoperit un plic. Cum se apropia Crăciunul, semnatarul îi pusese în plic o felicitare prin care îi adresa urările cuvenite cu prilejul sărbătorilor de iarnă şi suma de 400 de lei, un mic cadou din partea sa. Dacă era doar felicitarea nu ar fi fost nimic grav numai că, banii au schimbat datele de anchetă. Cum femeia era expert judiciar iar bărbatul este managerul unei societăţi din Argeş s-a ajuns la concluzia că scopul „cadoului” nu a fost întâmplător ci pentru a îmbuna pe doamna expert, în cadrul unei expertize. Astfel a început urmărirea penală împotriva lui Iulian T., din Piteşti. În timpul cercetărilor bărbatul a recunoscut faptele şi a încheiat un acord de recunoaştere în baza căruia a fost trimis în judecată sub acuzaţia de dare de mită.
Condamnat cu suspendare
Pe 24 martie a fost depus la Tribunalul Argeş acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Procesul a durat mai puţin de două săptămâni, timp în care a fost dată sentinţa. Potrivit hotărârii judecătoreşti Iulian T a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Pedeapsa a fost suspendată, fiind fixat un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul are obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Sfinții Constantin și Elena, sau în cadrul Casei Județene de Pensii Argeș, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Suma remisă ca mită, de 400 lei, a fost confiscată. Sentinţa nu este definitivă ci cu drept de apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.