Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 10 min
Gata în: 40 min
Ingrediente:
900 gr. piept de pui;
65 ml ulei de măsline;
60 ml zeamă de lămâie;
3 linguri iaurt grecesc;
1 lingură oțet din vin roșu;
2 cepe roșii tăiate mărunt;
2 căței de usturoi;
oregano, cimbru și coriandru;
sare și piper.
Pentru servit
6-8 lipii;
sos tzatziki (reteta pe linkul rosu de mai sus);
2 roșii tăiate cubulețe;
castraveți tăiați mărunt;
frunze de salată;
1 ceapă roșie mică tăiată mărunt;
brânză feta;
pătrunjel;
măsline.
Mod de preparare:
Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele. Se pun cantitățile dorite, după gust. Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat pentru 2-3 ore.
Puiul pentru gyros grecesc cu pui și tzatziki îl poți prepara cum dorești: fie în tigaie, pe grătar sau în cuptor. Când este gata, taie-l fâșii, transferă-l pe o farfurie, unge-l cu puțin cu ulei de măsline și lasă-l acoperit 10 minute. Acum se fac porțiile de gyros grecescu cu pui și tzatziki, pe rând. În mijlocul lipiei se pune un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki.
Împachetează bine să nu se împrăștie conținutul. Gyrosul grecesc se servește cald, imediat. ■
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525