Ingrediente:
2 piepţi de pui
2 crenguţe ţelină
1 dovlecel
2 mere roşii
1 ardei gras roşu
sucul unei lămâi
1 linguriţă rozmarin
1 linguriţă tarhon uscat
Pentru marinată:
1 rădăcina ghimbir
2 căţei de usturoi
6 linguri sos de soia
2 linguri ulei
1 lingură tarhon uscat
sucul a 2 lămâi
sare şi piper
Mod de preparare:
1. Într-un vas, se amestecă rădăcina de ghimbir tăiată mărunt cu usturoiul tăiat felioare, sosul de soia, uleiul, tarhonul, sucul celor două lămâi, sare si piper. În acest amestec, se pune carnea dezosată şi porţionată şi se lasă 30 de minute.
2. Merele se curaţă de coajă şi se taie felioare care se stropesc cu suc de lămâie, ţelina se taie rondele fine, dovleceii felii pe lung iar ardeiul cuburi cât se poate de mici.
3. Se taie hârtie de copt pentru fiecare bucată, îndeajuns cât să poată fi şi împachetată, şi se pun bucăţile de carne cu felioare de mere şi dovlecei, cuburi de ardei şi câte o lingură de marinată.
Se presara cu rozmarin şi tarhon uscat, se împachetează bine la capete şi se aşează în tava mare de aragaz.
4. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute. Papiota se serveşte ca atare.