Nou cod portocaliu de vijelii în aproape toată țara

0

Până la noapte, la ora 23.00, aproape toată țara intră sub un cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină. ANM a emis o nouă avertizare care intră în vigoare la ora 12.00. 

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Un al doilea mesaj emis de ANM este valabil pentru această noapte și pentru duminică. Instabilitatea se va menține temporar accentuată în est, sud-est și centrul țării.

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 23:00 – 27 iunie, ora 21:00

În intervalul menționat îndeosebi în zonele de deal și de munte precum și în centrul, sudul și sud-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…30 l/mp. ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.