Datoria publică a crescut!

0O analiză economică este adusă în prim-plan de PSD Argeş care anunţă că datoria publică a României a ajuns la jumătate din PIB (produsul intern brut). Astfel, în primele patru luni din acest an, Guvernul Cîţu a împumutat 5,2 miliarde de euro.


„La finalul lunii aprilie, datoria publică era de 526,6 miliarde de lei (peste 107 miliarde de euro), adică 49,9% din Produsul Intern Brut pe 2021, conform Ziarului Financiar. Numai în primele patru luni din 2021, statul român s-a împrumutat de pe piețele financiar-bancare cu 27,5 miliarde de lei (5,2 miliarde de euro). În total, din aprilie 2020 și până în aprilie 2021, Guvernele Orban și Cîțu au împrumutat 121,5 miliarde de lei (24,8 miliarde de euro)!

Iar dacă ritmul împrumuturilor rămâne același, atunci finalul anului 2021 va găsi țara înglodată în datorie – 110 miliarde de lei, cu mult peste ţinta Guvernului Cîțu, de 85 de miliarde. Așadar, după doar 4 luni din 2021, țara a ajuns să datoreze băncilor străine jumătate din PIB-ul său! Guvernul doar se împrumută, fără a explica unde se duc banii. Cert este că noi toți și generațiile următoare vom plăti!”, a transmis PSD Argeş într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.