Varianta Delta câștigă teren

0
Virus
Virus

Adrian Tase



Varianta cu contagiozitate înaltă “mătură” Africa, fiind detectată în 21 din cele 54 de țări ale continentului în care rata de vaccinare a atins doar 1%.


Versiunea delta contribuie acum cu 83% la cazurile noi de infecție cu coronavirus în SUA, comparativ cu începutul lunii iulie când era sub 50%. În statele în care rata de imunizare a populației este scăzută, procentajul merge până la 95%, fapt ce constituie o dovadă clară a protecției pe care o oferă vaccinarea completă cu Pfizer sau Moderna.

Având în vedere că, în țara noastră, valul patru este anunțat în septembrie, încă mai este timp pentru efectuarea celor două doze de vaccin și asigurarea protecției anti-COVID.

Varianta Beta, de origine sud-africană, a fost depistată în Franța și, deși procentul este mic, de 3,7%, Marea Britanie impune carantină celor care vin din Hexagon. Exceptând acest fapt, Anglia se redeschide, ignorând statisticile care arată escaladarea pandemică: peste 50.000 cazuri noi de îmbolnăvire!

Știm că, în conformitate cu datele oficiale, numărul de decese cu coronavirus la nivel global a depășit 4 milioane. Potrivit experților internaționali însă, numărul de morți COVID este mult mai mare, valoarea de 4 milioane fiind doar în India. În urmă cu circa un an, un oficial din Daghestan declara că, cifrele oficiale înaintate de autoritățile din Rusia se referă doar la personalul medico-sanitar! La timpul respectiv, această declarație a fost considerata de mulți ca răutăcioasă. În lumina ultimelor date însă, suspiciunile planează asupra mai multor țări în care presa este cenzurată.

VirusIndonezia, a patra țară din lume ca populație, rapotează cel mai ridicat număr de infectări noi pe zi: 57.000. Chiar așa, experții estimează un număr de 4-5 ori mai mare!

Festivalul de film de la Cannes a premiat, în ediția actuală, filmul “Titane”, despre un criminal în serie.

Ce ne facem însă cu criminalii Terrei: pandemia virală, vremea extremă generată de încălzirea globală, remodelarea comportamentală umană?
Pandemia continuă, chiar dacă în România ne-a acordat o pauză. Armele de apărare rămân masca, testarea și, mai ales, vaccinarea.

Vremea extremă este o consecință a încălzirii globale. Recentele incendii de pădure din California și Siberia produc nu numai pagube materiale enorme, ci și nori de fum care migrează și intoxică localitățile adiacente. Inundațiile brutale din Europa de Vest, cu peste 200 de morți și pierderi materiale imense sunt fără precedent, în vocabularul limbii germane neexistând un termen specific!

Brazilia nu dă explicații pentru tăierea masivă a pădurii Amazoniene, considerată “plămânul Terrei”, iar China continuă activitățile productive înalt poluante.
Ca măsuri, înlăturarea combustibililor fosili (automobile electrice, avioane și vapoare cargo cu combustibili mai curați) coroborată cu alte măsuri va duce, în 2050, la economia carbon-neutră. De asemenea, S.U.A. propun taxe suplimentare pentru produsele care vin din țările care refuză diminuarea termogenezei.

Remodelarea comportamentală umană se manifestă prin LGBT și creșterea agresivității.
LGBT este un acronim care cuprinde diverse forme de homosexualitate: L – lesbiană, G – gay sau pederast, B – bisexual, adică fie un bărbat care întreține relații sexuale atât cu femei câți și cu bărbați, fie o femeie care întreține relații sexuale atât cu bărbați, cât și cu femei, și T – transsexual, care și-a schimbat sexul printr-o intervenție chirurgicală.

Aceste anomalii medicale sunt autolimitate de imposibilitatea de reproducere a speciei. În opinia mea, tentativa cuplurilor LGBT de a adopta copii încalcă grav drepturile minorului. În România, avem o tradiție multimilenară a familiei sănătoase, susținută și de Biserică.
Protestele sociale ale rebelilor nevaccinați din Europa (peste 10.000 în Franța), migranții iraqieni din Belarus care forțează granița cu Lituania, ca și jafurile din Africa de Sud și America Latină constituie un alt flagel al vremurilor noastre. Forțele de ordine sunt desfășurate, dar fac față cu greu situației.

Încheiem cu vești bune: turismul spațial continuă sub finanțarea generoasă a primilor doi pasageri cosmici. Iar mâine începe Olimpiada de la Tokyo! Peste 20.000 de atleți și oficiali sunt gata să ofere un spectacol sportiv de excepție și, de ce nu, noi recorduri olimpice, miliardelor de telespectatori!