Timpi de preparare:
Timp de preparare: 60 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 2 ore, 0 min
Ingrediente:
800 gr. piept de pui
busuioc
piper
ulei
cimbru
sare
Pentru sos
300 gr. ciuperci
75 gr. unt
400 ml lapte
2 lingurițe făină
Pentru papanaşi
400 gr. brânză de vaci
3 ouă
120 gr. griş
100 gr. unt
broccoli
2 ridichi
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper, busuioc şi cimbru, se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă într-o tavă, în cuptorul încins.
Separat, se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se adaugă laptele călduţ, sarea şi piperul şi se mai dă în clocot 5 minute. Se spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin unt, apoi se amestecă cu sosul alb. Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, un praf de sare şi cu grişul. Se formează papanaşii şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2-3 linguriţe de ulei, apoi se pun la cuptor, într-o tavă cu unt, 20 de minute. Puiul se serveşte cu sosul alb cu ciuperci şi papanaşi. Se ornează cu broccoli şi ridichi.