“Nu o să mai stăm cu emoții dacă vine sau nu transportul cu oxigen!”

0

  • Spitalul de la Mioveni se pregătește de valul 4 COVID



Valul 4 de COVID bate la ușă, iar unitățile spitalicești din județ se pregătesc cum trebuie din acest punct de vedere. 


În acest sens, la noul spital din Mioveni s-a lucrat intens în această perioadă de pauză, unitatea argeșeană urmând mai mult ca sigur să devină din nou Spital COVID, mai ales că cifrele bifate aici pe timp de pandemie au fost remarcabile: clasare în primele 15 spitale din România, pentru bolnavii infectați cu Covid, cea mai mare rată de supraviețuire a pacienților Covid din țară, din 10 oameni 7 au plecat acasă fiind salvați în secția ATI. În momentul de față Spitalul din Mioveni beneficiază și de o stație proprie de oxygen, achiziționată pe fonduri.

,,Am igienizat secția, am zugrăvit, am montat încă 20 de guri de oxigen în camerele și la paturile unde nu aveam și eram nevoiți să folosim concentrator. Așadar, avem peste tot consolă de oxigen, senzor de oxigen. Prin achiziționarea stației de oxigen pe fonduri europene, nu mai suntem nevoiți să cumpărăm oxigenul, nu mai trebuie să așteptăm cu emoții dacă vine sau nu transportul la timp, dacă nu e deturnat pe traseu de alt spital.
Nu mai suntem nevoiți să cumpărăm oxigenul din acest punct de vedere.

Avem un plan de reziliență dat de DSP Argeș, conform căruia am începe cu 10 paturi ATI și 32 de COVID și putem merge la nevoie până la 17 paturi ATI și 67 de boli infecțioase. Bineînțeles, cu detașarea medicilor de la CNCI. Medicii care au fost detașați la secția COVID Mioveni, dr. Adrian Ciocănea, dr Daniel Terheci, dr. Simona Dumitrescu și-au lăsat familiile acasă au venit la Mioveni și au salvat vieți, alături de personalul spitalului nostru.

Am anticipat aspectul dacă se va sfârși această pandemie și nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Acolo vom avea o secție de paliație, în jur de 10-20 de paturi în funcție de structura pe care o va aviza Ministerul Sănătății și se va reloca secția de recuperare care a fost mutată provizoriu în spitalul nou. Secția de Recuperare va putea, având oxigen, să trateze și pacienți post-covid, pentru că se face și recuperare respiratorie” a precizat directoul instituției, dr Mircea Stoian. S.M.