PSD cere testarea periodică a elevilor!

1

  • Deputatul Pavelescu se teme că școlile ar putea fi închise în scurt timp



Deputatul PSD de Argeș, Nicolae Pavelescu se teme că, școlile ar putea să se închidă în scurt timp din nou și să se treaca la varianta online, având în vedere că măsurile de protecție a elevilor, luate nu sunt cele care trebuie.


“Dacă ne luăm după faptul că asistăm din partea guvernanților la aceeași bâlbâială și nesiguranță ca anul trecut, dacă ne gândim că Guvernul Cîțu nu a luat nicio măsură de protecție, inclusiv testarea periodică a elevilor, scenariul pare plauzibil. Intenția de a testa elevii, anunțată de miniștrii Educației și Sănătății, a rămas în aer după scandalul din Gvern.
Șansa elevilor la educație este compromisă din cauza certurilor politice dintre PNL și USR. Soluția PSD pentru continuarea cursurilor cu prezență fizică este testarea periodică a elevilor, măcar de două ori pe săptămână! În multe țări din Europa, educația copiilor se face în școală pentru că se aplică testarea masivă, periodică, așa cum a cerut PSD încă de la începutul pandemiei, dar Guvernele de dreapta au refuzat pur și simplu să pună în aplicare o astfel de măsură”. S.M.