Au mai rămas 4 focare active de pestă porcină în Argeș

0

  • Astăzi va mai fi stins unul la Slobozia, iar luni alte două la Colibași și LereștiDirecția Sanitar Veterinară Argeș a gestionat bine pe perioada finalului de vară situația pestei porcine la nivelul județului și de la 12 cazuri active care existau la începutul lunii septembrie, s-a ajuns la finalul lunii la doar 4.


Astfel, ieri existau doar 4 focare, însă astăzi va mai fi stins unul, iar luni alte două, astfel că va rămâne doar un singur focar active de pestă la porcii domestici. Concret ieri existau: # 1 focar activ la porcii domestici în exploatații comerciale Tip A în localitatea Ciocești comuna Bârla # un focar activ la porcii domestici în exploatații nonprofesionale în localitatea Făgetu oraș Mioveni # un focar activ la porcii domestici în exploatații nonprofesionale în localitateaLerești, comuna Lerești # un focar active la porcii domestici în exploatație comericială în localitatea Slobozia, comuna Slobozia.
“Vineri vom stinge focarul d ela fermă, de la Slobozia. Apoi luni vom stinge focarele de la Colibași și Lerești. Din păcate avem ceva probleme la Bârla pentru că este legat de focarul din Olt.
Au fost 12 focare la începutul lunii la porcii domestici și va rămâne de luni doar unul. De asemenea, putem stinge și din focarele de la porcii mistreți din fondurile de vânătoare, pentru că nu au mai venit buletine pozitive, nu au mai fot cazuri” ne-a explicat situația directorul DSV Argeș, Sorin Sorescu. Situația s-a înrăutățit în Argeș la începutul lunii, când existau 12 focare active din cauză că s-au vândut porci în zona de Sud a județului, infestați, aduși din Olt.
“Avem și 3 dosare penale făcute. S-au luat porci de la Tufeni și s-au vândut în Sud. Au fost porci bolnavi, este sigur!” a explicat șeful Direcției Sanitar- Veterinare.

Erau 12 focare

Reamintim că la începutul lunii septembrie, se ajunsese la un număr de 12 focare active la porcii domestici:
# 8 focare active de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale (localitatea Satu Nou, comuna Ungheni, localitatea Curteanca, comuna Buzoești, localitatea Cornățel, comuna Buzoești, localitatea Lerești, comuna Lerești, localitatea Făgetu, oraș Mioveni )
# 2 focare active de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale Tip A (localitatea Glâmbocel, comuna Bogați, localitatea Ciocești, comuna Bârla)
# 2 focare active de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatație comercială (localitatea Costești, oraș Costești, localitatea Slobozia, comuna Slobozia)

22 cazuri la porcii mistreți

În schimb situația evoluției pestei porcine africane, pe teritoriul județului Argeș, la porcii mistreți a rămas momentan neschimbată cu # 21 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi, F.V. 28 Dârmănești, V. 19 Câmpulung, F.V. 36 Cârcinov, F.V. 22 Rucăr, F.V. 4 Cumpăna, F.V. 37 Topoloveni, F.V. 20 Stoenești, care în prezent sunt active. # 1 caz de pestă porcină africană la porcii mistreți din complex de vânătoare: Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu care în prezent este activ. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.