4 jucători, actuali sau foști la Mioveni, prezenți la lotul național Under 21

0

  • Portarul Răzvan Ducan și mijlocașul Daniel Toma joacă în Liga 1 pentru galben-verzi, în timp ce Alexandru Ișfan a fost crescut și format aici, iar mijlocașul Marian Șerban a crescut în Liga a II la clubul argeșeanRomânia U21 continuă pregătirea pentru Campionatul European din 2023, competiție pe care o vom găzdui alături de Georgia. Selecționata pregătită de Florin Bratu va efectua, astfel, un stagiu de pregătire în sudul Spaniei, unde va întâlni Suedia, pe 7 octombrie, și Mexic, pe 9 octombrie. Ambele partide se vor juca la ora 21:00 și sunt în direct la TVR.


Tricolorii U21 s-au reunit duminică la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. La prima ședință de pregătire, programată, au fost prezenți 15 jucători. După o serie de exerciții de încălzire, Dican, Țicu, Corbu, Farcaș și Ispas au făcut un antrenament de refacere alături de kinetoterapeutul Andrei Bogățan. Ceilalți 10 fotbaliști, Târnovanu, Răzvan Ducan, Sefer, Daniel Toma, Marian Șerban, Miculescu, I. Stoica, Isac, Alexandru Ișfan și Al. Georgescu s-au pregătit la intensitate normală, sub supravegherea selecționerului Florin Bratu. Întreaga ședință de pregătire a durat aproximativ 90 de minute și s-a încheiat cu o miuță pe teren redus, 5 vs. 5. La antrenament a asistat și Marius Niculae, cel care ocupă funcția de manager sportiv al loturilor de tineret și juniori și care va însoți echipa națională U21 în cantonament.

Legături galben-verzi

Lotul României U 21 este “plin” de fotbaliști care sunt de la, sau au evoluat în trecut pentru CS Mioveni. Astfel, au fost convocați portarul și mijlocașul galben-verzi Răzvan Ducan și Daniel Toma, cei doi având evoluții foarte bune la echipa de club, în Liga 1. De asemenea, pe lista cu jucătorii chemați se află și Alexandru Ișfan, fotbalist format și crescut la CS Mioveni, club pentru care a și debutat în fotbalul mare, însă care din vară îmbracă tricoul lui FC Argeș. În fine un al jucători care a crescut la clubul galben-verde, mijlocașul Marian Șerban a fost luat pe ultima sută de metri la lot. Fotbalistul a trecut două sezoane la Mioveni în Liga 2, după care a făcut pasul în Liga 1, mai întâi la Clinceni și acum la Chindia Târgoviște.

“Mă simt foarte bine! Mă bucur că am ajuns la Naționala de tineret și sper să am evoluții cât mai bune. Am mai fost selecționat și în trecut la lotul Under 19, în 2018!” Daniel Toma – mijlocaș CS Mioveni

Cantonament la Marbella

Având în vedere refuzul lui Radu Dragușin, selecționerul Florin Bratu a decis să completeze lotul cu Marian Șerban de la Chindia Târgoviște. Acesta are 21 de ani și este mijlocaș ofensiv. Reunirea lotului a fost duminică, 3 octombrie, de la ora 12:00, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Plecarea în Spania e programată marți dimineață. Florin Bratu a anunțat încă de săptămâna trecută lotul pentru acțiunea reprezentativei U21 a României din Spania, unde tricolorii vor disputa două partide amicale. Naționala care pregătește participarea la EURO 2023, competiția U21 pe care România o găzduiește alături de Georgia, va disputa două jocuri în cantonamentul de la Marbellla:
● România U21 – Suedia U20 – Joi, 7 octombrie, ora 21:00
● România U21 – Mexic U21 – Sâmbătă, 9 octombrie, ora 21:00
Cantonamentul se va desfășura în perioada 5 – 10 octombrie. Cele două jocuri și antrenamentele se vor desfășura în baza sportivă Marbella Football Center.
Lotul convocat de Florin Bratu:
PORTARI:
Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);
FUNDAȘI:
Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);
MIJLOCAȘI:
Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);
ATACANȚI:
Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova). S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.