Înghețată BIO retrasă din hipermarketuri

0Un alt produs a fost retras de pe rafturile magazinelor de curând. Concret, este vorba despre un tip de înghețată BIO care se vindea în mai multe magazine din România. Inspectorii ANSVSA au descoperit că aceasta era contaminată cu oxid de etilenă. 


Înghețata a fost retrasă de la vânzare după ce producătorul a sesizat neregulile și a contactat chiar el ANSVSA. Specialiștii au luat atitudine și au început returnarea produselor. Românii care au cumpărat înghețata BIO de ciocolată carrefour sunt sfătuiți să nu o consume. Aceștia o pot restitui magazinului de unde au achiziționat-o sau o pot arunca. Contravaloarea produselor va fi restituită în primul caz, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Amintim că în vara anului curent au fost retrase numeroase tipuri de înghețată din supermarket-urile din țară tot din cauza identificării oxidului de etilenă din compoziția acestora. De asemenea, în luna august a.c. două tipuri de răcoritoare au fost retrase din magazinele: Metro, Carrefour, Selgros și Penny din cauza oxidului de etilenă din compoziție. Substanța din compoziție era peste limitele permise utilizate. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, declara că în multe loturi de înghețată ce au fost retrase se afla o cantitate prea mare de oxid de etilenă.

Dacă aceasta este într-o cantitate mică este în regulă, dar „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.