Carantină de nopate în 5 localități din Argeș, în weekend!

0

Restricții de weekend, sunt introduse nevaccinaților în 5 localităţi din Argeş, după ce a fost depășită rata de infectare de 6 la mie, potrivit hotărârii 69 din data de 08.10.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi  H.G. nr. 932 din   09.09.2021. În zilele de vineri sâmbătă şi dumincă, persoanelor nevaccinate şi cele care nu au trecut prin boală le este interzisă circulaţia în afara locuinţei, pe timp de noapte, între orele 20.00 şi 5.00. M.S.

Cele cinci localităţi unde rata infectării a depăşit 6 la mie, sunt:  Râca-8.39, Oarja, 7.97, Bradu-7.92, Rociu-7.61 şi Suseni 7.21. Restricţiile pentru aceste localităţi vor intra în vigoare din această noapte, respectiv 9 octombrie ora 0,00 şi  vor  avea ultima zi de restricţii pe data de 23 octombrie, ora 0,00. Asta în cazul în care rata infectării va scădea sub 6 la mie.  La mică distanţă de acest prag de 6 la 1000 de locuitori în care se impune anumite restricţii se află comuna Băbana cu 5.89 şi municipiul Piteşti cu 5.72. 

Iată ce măsuri de impun localităţilor cu o incidenţă mai mare de 6 la 1000 de locuitori:

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței vineri, sâmbătă și duminică între orele 20.00 – 5.00, cu următoarele excepții:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente

– deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Restricțiile care vor intra în vigoare la miezul nopții nu se aplică persoanelor vaccinate împotriva COVID sau pentru cele trecute prin boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.