Controale ample ale poliţiştilor, privind respectarea măsurilor anti-COVID-19!

0

În ultimele două zile, polițiștii argeșeni au desfășurat 42 de acţiuni punctuale (dintre care 35 organizate independent de către poliţişti, 5 organizate cu I.J.J. Argeş şi 2 cu alte structuri). Oamenii legii au verificat magazine, mijloace de transport şi restaurante. Au fost date amenzi pentru nerespectarea programului în timpul unor evenimente şi nepurtarea măştii de protecţe. M.S.

Peste 3.000 de persoane, precum și aproape 250 de mijloace de transport în comun au fost verificate de polițiști în acest interval.
De asemenea, în ultimele două zile, au fost verificate 222 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei, astfel:
– 105 sancțiuni, în valoare totală de 1.500 de lei, pentru nepurtarea măștii;
– o sancțiune, în valoare de 2.000 de pei, aplicată la o societate comercială care nu a respectat măsura limitării programului de funcționare.
Polițiștii argeșeni acționează pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2, în special cu scop preventiv, atât pentru respectarea măsurilor de protecție individuală, din care face pate și purtarea măștii de protecție, cât și a celorlalte restricții, impuse ca urmare a creșterii numărului de persoane diagnosticate pozitiv cu coronavirus.
Reamintim că, din punct de vedere legal, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile publice aflate în incinta unor imobile (mijloace de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale), dar și în spatiul public deschis aglomerat sau predispus aglomerării, cum ar fi piețele, stațiile de autobuz, proximitatea unităților de învățământ și nu numai, anunţă IPJ Argeş.

 

În seara zilei de 09 octombrie a.c., polițiștii argeșeni, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Puică Nicolae” al Județului Argeș, au desfășurat o acțiune de verificare la societățile comerciale din localitățile cu incidența mai mare decât limita de 6 la 1000 de locuitori.
În cadrul verificărilor, polițiștii și pompierii, care au acționat în special în scop preventiv, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, atât în privința normelor de protecție individuale, cât și a verificării certificatului verde pentru clienți și a respectării limitării programului de lucru.

Onomastică, până dimineaţă!

În cursul nopții, în jurul orei 04:00, polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au constatat că la sediul unui local de pe raza de competență, administratorul a permis desfășurarea de activități cu publicul după ora 02:00. Era ora 4,00 şi mai multe persoane petreceau la o onomastică.
Ca urmare a celor constatate, evenimentul a fost sistat, iar reprezentantul unității a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform OG 55/2020.
Comportamentul responsabil, în special în privința organizării activităților la care participă mai multe persoane, este foarte important, atât în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, cât și din perspectiva expunerii la risc nu doar a propriei persoane.

Transporta pasageri fără să poarte mască de protecţie

În ziua de 08 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au constatat că un conducător al unui mijloc de transport persoane, care desfășura activități de transport în cursă regulată specială, pe strada Serelor din Bascov, nu purta masca de protecție în timp ce transporta pasageri.
Ca urmare, bărbatul de 26 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform OG 55/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.