Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

28 Comentarii:

  1. 1

    Ionut

    Bravo Domnule…ai punctat bine cateva aspecte vizavi de antivaccinisti.Cand e cazul te injur ,cand e cazul te felicit :))Acum e cazul sa te felicit !

  2. 2

    Anonim

    Bravo, un incompetent de jurnalist, un manipulator, ar trebui sa-ti vezi de chilotii din cur, cand o sa faci medicina atunci vei avea dreptul sa vorbesti, in niciun caz sa judeci si sa manipulezi, acelasi comunist cu gandire precara ai ramas.

  3. 3

    Anonim

    Din nou, un comentariu excelent ! Probabil ca ar mai fi multe de spus, doresc doar sa subliniez un aspect : daca privim puțin spre zona nord-vestica a Europei observam procente mari de vaccinare. Sunt tocmai zonele vizate de către cei ce vor sa emigreze din Ro. De ce ? simplu, pentru ca sunt tari cu un înalt nivel de civilizație, tari care sunt dezvoltate economic si, nu in ultimul rand tari care au in spate o ISTORIE pe baza căreia promovează adevăratele valori.
    O sa spuneți ca sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, ca sunt manifestații si la ei, si ..?
    Pădure fără uscaturi nu exista iar procentele de vaccinare si situația mortalității vorbesc de la sine

    1. 3.1

      Clevetici

      Eu privesc cu mai mare atentie spre zona de centru a tarii, respectiv judetele Harghita si Covasna:
      – aceste judete au avut (in cea mai mare perioada a pandemiei) cele mai mici procente pe tara

      De ce?
      Nu mai spun de ce, caci stie toata lumea.

      https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2021-10-19-25116962-0-rata-infectare-judete-19-octombrie-2021.jpg

  4. 4

    Anonim

    M-am vaccinat fără ezitare. Mai întîi cu Pfizer (cu rapel cu tot) și, de curînd, cu a treia doză (tot Pfizer). Între timp (după rapel) am făcut și boala (patru zile de spitalizare) și mi-am întrebat prietenii doctori de ce m-am mai vaccinat, dacă tot am luat virusul. O fi avînd dreptate madam Șoșoacă?! Nu! – mi-au spus ei. Dacă nu erai vaccinat, făceai o formă mult mai gravă a infecției. Oricum, acum sînt bine. Și precaut în continuare. Dar citind presa, uitîndu-mă la televizor și auzind de jur împrejur tot soiul de opinii catastrofale, contradictorii, emise, toate, cu certitudinea ultimă, mă întreb pe ce lume sînt.

    Admit că – nu pentru prima dată – „competența” supremă a științei se dovedește plină de fisuri și ușor ridicolă: te lauzi că ai ajuns pe Lună și pe Marte, că ai lămurit misterul „găurilor negre”, că ai descoperit teoria relativității și ai chivernisit fizica cuantică, dar te dă peste cap o zgaibă microbiană, capabilă să omoare milioane… Pe de altă parte, deși „absolutismul”, suficiența cu care se manifestă „competența” științifică apar, adeseori, grav fisurate, nu pot răsturna, cu un absolutism simetric, ierarhiile priceperii raționale. Știu că medicina nu poate face minuni. Dar dacă am crampe stomacale, mă dor dinții, sînt hipertensiv sau copiii și nepoții mei încep să tușească îngrijorător, nu stau pe gînduri. Nu-l sun pe dl Dan Bittman pentru ajutor. Prefer să mă sfătuiesc cu medicul de familie sau cu un alt specialist, acreditat profesional să se ocupe de problemele mele de sănătate. Dacă un medic îmi recomandă o cură de vitamina C, nu-l întreb pe Garcea ce părere are. Ceea ce e mai grav este că, de la o vreme, nici medicii nu par să mai cadă de acord asupra crizei prin care trecem. Am văzut, de curînd, o emisiune de televiziune în care, de dragul (fatal) al rating-ului, erau invitați în platou doi clinicieni cu acte în regulă, dar bucuroși să se contrazică unul pe altul cu „argumente” științifice. Păi, atunci ce să mai cred? Ce să mai înțeleagă bietul cetățean sufocat de amenințări de tot soiul, cînd doi „savanți” își trag covorul de sub picioare? După care apar și cohorte întregi de politicieni, mînați de vitale lupte de partid, deciși să-și lichideze adversarii „în numele” adevărului „de specialitate”…

    O evoluție spectaculoasă a „subtilității” hermeneutice care a cuprins mase largi de concetățeni trece însă dincolo de tezele și soluțiile propuse de meseriile consacrate. Adevărul despre pandemie nu mai ține de domeniul medicinei, al epidemiologiei, al terapeuticii curente. În joc intră teoria conspirației, „oculta mondială”, amenințarea cipurilor introduse șmecher, prin vaccin, în sîngele nostru, ca să fim manipulați de „statul paralel”. Farmaciști hulpavi, organizații mondiale manipulatorii, organizații criminale de tot felul pun mînă de la mînă ca să stăpînească planeta, fie ea și decimată, pustiită de un virus inventat, fabricat în laboratoare obscure. Pe scurt: nu mai credem în ce știu specialiștii, dar credem în ceea ce, de fapt, nu știe nimeni cu exactitate, pariem pe semiobscurități SF, pe scenarii totodată haioase și apocaliptice. Sau pe statistici simple: vaccinul are periculoase efecte secundare (ca și cum paracetamolul nu are…), unii vaccinați (totuși) se îmbolnăvesc, orice regulă de prevenție e un act discriminatoriu, un atentat la libertate, la drepturile omului, la supraviețuirea economică și morală. După decenii de dictatură comunistă, suportate mai curînd răbdător, acum se umplu piețele cu militanți curajoși ai egalității, ai excluderii instituțiilor „oficiale” din parcursul vitejesc al propriei biografii (incluzînd dreptul de a muri pe cont propriu, nu urmînd indicațiile unor despoți inumani).

    Să nu uităm și contribuția Bisericii noastre la dezbaterea națională. E de remarcat că Patriarhia a știut să se pronunțe adecvat și mai curînd solidar cu precauțiile forurilor laice orientate spre diminuarea riscurilor sanitare. Pe de altă parte, nici aici nu lipsesc oarecari tensiuni. La Constanța perorează un ierarh radical, sigur de buna lui comunicare cu Providența. Sinodul nu-l confirmă, dar el are ceva din vitalitatea revoluționară a unui soi de Lenin pravoslavnic. Oricum, tot e mai bine decît să adopți ideologia unui stareț din Neamț, care le explică enoriașilor săi că vaccinul te acoperă de solzi și te transformă în vampir! Aici nu mai e vorba de derapaj necreștinesc sau de gafă teologală. E vorba, pur și simplu, de șubrezenie intelectuală și alunecare spre caricatură.

    În marginea acestor perplexități melancolice, adaug o rapidă paranteză. De mai multă vreme, citesc pe diferite site-uri declarații amănunțite ale unor mari medici autohtoni care fac reclamă, nu cred că de pomană, unor medicamente absente din circuitul pieței farmaceutice și care trebuie, deci, comandate individual (și repede, căci – ni se spune – stocurile și promoțiile sînt pe ducă). E vorba de antidiabetice și hipotensoare. Ca unul care mă lupt medicamentos, de decenii, cu diabetul zaharat de tip 2 și cu tensiunea crescută, aflu, panicat, că ceea ce medicii specialiști mi-au recomandat, dintotdeauna, drept tratament nu e doar ineficient, ci direct primejdios. Aoleu! Păi, atunci ori milioane de inși sunt, ca și mine, pe mîna unor asasini nemiloși, ori medicii care spun asta sînt niște infractori periculoși și ar trebui ca forurile competente să ia măsuri prompte și drastice pentru a-i evacua din atenția publică. Dar nu-mi fac iluzii. E libertate. Fiecare face și spune ce vrea și dă colțul într-o nobilă euforie a libertății!

    Autorul articolului Andrei Plesu – un om poate nu exagerat de „destept” dar infinit mai intelept decat toti fraierii comentatori antivaccinisti.

  5. 5

    Anonim

    Halatu’, halatu’, dar TRATAMENTUL unde este, orbule!

    1. 5.1

      Anonim

      In loc de ,,halatu’, halatu'” se va citi ,,vaccinu’, vaccinu'”!
      Iar pentru jignirile necuvenite aduse, la ,,Orbule” trebuie adăugat ,,Cutră”!

  6. 6

    obs. pitestean

    Cata nedreptate aveti dle Smeoreanu!
    V-ati intrebat oare daca exista si oameni in zona de mijloc, nici pro si nici contra, mai degraba reticienti si nu inadaptati social asa cum numai un dinozaur pro comunist ca dvs. ii putea cataloga?
    Vorba unui clasic: „astept ceva mai bun, mai sigur!”. Pana atunci, poti sta linistit ca eu chiar am grija de sanatatea mea si a ta respectant masurile de bun simt si nu pentru ca sunt impuse ci pentru ca educatia ma ajuta.
    Pe langa categoria de reticienta mai este cea de frica. Frica ca vaccinul le poate aduce mari probleme medicale atunci cand sunt suferinzi de boala tiroida sau alergii severe. Sa vezi ce frumos e cand intri in soc anafilactic dupa prima doza de Pfizer si abia esti salvat! Dar, nah, e mai bine sa arunci cu noroi asa cum de multe ori ai facut-o. Sanatate maestre!

  7. 7

    Boni

    Doar o zicere, fără comentarii:
    Un ministru este lăudat de subalternii săi pupincuriști:
    Dle Ministru, v-ați vaccinat printre primii, ce curaj, ce determinare, ați vrut să dați un exemplu, țineți la compatrioți!
    Ce mă? Curaj și determinare pe dracu să vă ia! Frica de moarte, bă, asta a fost! Că am nevastă tânără…iar de compatrioți mă doare în paișpe…să-mi fie mie bine, n-am treabă cu populimea!

    1. 7.1

      Boni

      Doar o întrebare:
      De ce Ministerul Sănătății nu a avut bani pentru tratamente?
      Păi nu este și el prestator în folosul cetățeanului ca și alte ,,servicii” care au fost foarte bine tratate financiar?
      P.S. Nu sunt antivaccinist, sunt Johnson-ist!

    2. 7.2

      Anonim

      ?
      Înțelegi măcar dumneata ce ai scris?

      1. 7.2.1

        Anonim

        Ești un antivaccinist inadaptat, paranoic, ignorant, ai un complex de inferioritate, notă mică la facultate, n-ai încredere în stat și în guvern, vorba domnului Smeoreanu, d-aia nu înțelegi pilda.

    3. 7.3

      Anonim

      Care este logica comentariului?

      1. 7.3.1

        Anonim

        LogiCA COmentariului este pentru inițiații vaccinați!

    4. 7.4

      IonescuT

      Și dacă ține la viața lui este rău?

      1. 7.4.1

        Anonim

        Nu este rău, dimpotrivă, dar atunci nu mai face pe lupul moralist, că râde lumea care te știe cine ești!

        1. 7.4.1.1

          Anonim

          Cine e măh, spune-ne si noua ca eu unu’ mor de curiozitate ?

          1. 7.4.1.1.1

            Anonim

            Nu este vorba de dl Ionescu T, personajul se subînțelege din context.

  8. 8

    Anonim

    „se subînțelege din context” …cat ești de inteligent, de subtil, de ironic, de…..
    Mai ai frați pe-acasă ?

    1. 8.1

      Anonim

      Nu mai am frați acasă dar fac eu cât șapte! Ca să nu mori de ,,curiositate” îți servesc un context: la cât este de deștept, dl Smeorenu poate fi chiar ministru!

  9. 9

    Pan Doru

    Smeorene, poate o sa platesti vreodata pentru atacurile imunde impotriva nevaccinatilor. Sau o sa suferi o ,,compensare”, ca Dumnezeu nu doarme. Daca nu sunt platite, probabil ca este vorba despre o oftica majora; ai fost pacalit cu doua doze si cand ai vazut ca trebuie si a treia, urmeaza a patra, a cincea e pe teava, s.a.md., au intrat dracii in tine. Reciteste-ti facatura, vezi realitatea si daca ai creier, o sa-mi dai dreptate!

  10. 10

    Anonim

    As vrea sa rog pe un medic sa-mi scrie pe reteta: ,,se recomanda vaccinare anticovid” sa vedem, scrie?

    1. 10.1

      Anonim

      Va scrie fără îndoială recomandarea si va adăuga invariabil apelativul „ma, boule”!!!!
      Altfel, când vei ajunge la ATI vei vrea, vei ruga, dar, va fi prea târziu , ma boule !
      Si in fond, ce avem de pierdut ?…doar încă un bou …

      1. 10.1.1

        Anonim

        A fost o intrebare, domnu’, nu va suparati, eu sunt vaccinat de trei ori! Voiam o recomandare pentru dozele 4 si 5. Vai, ce limbaj!

        1. 10.1.1.1

          Anonim

          Lasal domne ca la prostit covidu, are limbaj virusat

  11. 11
  12. 12

    Gigi

    Chiar daca e genetic, „vaccinul” nu provoaca aparitia creierului in teasta.

    1. 12.1

      Anonim

      Tu ești, Gheorghe?

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
quixproc.com deneme bonusu veren siteler
rinabet giriş
venüsbet
hilarionbet
rinabet
casino siteleri
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
istanbul escort
porno
esenyurt escort
antalya escort
escort antalya
gebze escort kurtköy escort maltepe escort
rokettube
betticket
deneme bonusu veren siteler
casino siteleri
deneme bonusu veren siteler
bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler
casibom
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
beylikduzu escort
Deneme bonusu veren siteler
Z-Library single login
deneme bonusu veren siteler
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .