Traficanţi de droguri, condamnaţi cu suspendare!

0Trei tineri judecaţi de trafic de droguri de mare risc au fost condamnaţi de Tribunalul Argeş. Toţi cei trei inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, asta în ciuda gravităţii faptelor lor, fiind acuzaţi că au vândut amfetamină şi cannabis tinerilor, în special liceenilor.  


În luna martie a acestui an, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 4 percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri de mare risc și droguri de risc.Tinerii cu vârste între 21 ani și 27 ani, vindeau amfetamină și cannabis, cu precădere în zona Colegiului Tehnic Dimitrie Dima, principalii clienți fiind liceenii.

La percheziții oamenii legii au găsit o seră, într-un apartament, în care indivizii aveau plantat cannabis.

Cei vizaţi sunt: Marius Cătălin G., de 27 de ani, Romulus Marian I., de 22 de ani, George Valentin J., de 21 de ani, toți din Pitești.

A vândut amfetamină unui poliţist sub acoperire

Procurorii au trimis dosarul în judecată în luna august, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş. Magistraţii au dat sentinţa în urmă cu câteva zile. Potrivit deciziei, Romulus Marian I. a primit o pedeapsă de 2 ani și 9 luni închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc. Tânărul a vândut de trei ori droguri, unui polițist sub acoperire. Pedeapsa a fost suspendată fiind fixat un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Piteşti sau în cadrul Primăriei Comunei Bascov. Tânărul a stat în arest preventiv și în arest la domiciliu, din data de 11 martie până pe 30 iunie, această perioadă fiind scăzută din condamnare.

Instanța a menținut măsura controlului judiciar luată împotriva inculpatului până când sentința va rămâne definitivă.

A fost menţinută măsura controlului judiciar

Cel de-al doilea inculpat, George Valentin J. a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendare. De asemenea, are fixat un termen de supraveghere de 4 ani.
Și acesta a vândut de două ori droguri unui polițist sub acoperire. Ca și complicele său are obligația de a presta 120 de zile în folosul comunității. La rândul său, Marius Cătălin G. a fost condamnat la doi ani și 4 luni închisoare, cu suspendare având un termen de supraveghere de 4 ani. Și el va trebui să lucreze neremunerat 120 de zile. Instanța a dispus confiscarea de la inculpaţi, a banilor folosiți de polițiști pentru cumpărarea drogurilor. „ va dispune confiscarea specială de la inculpatul J.G.V., a sumelor de 120 de lei, 250 de lei şi 250 de lei, bani care provin din fondul special al DIICOT constituit în vederea cumpărării autorizate de droguri, sume obţinute în urma vânzărilor drogurilor de risc şi mare risc…” , după cum se precizează în sentinţă. Şi în cazul celor doi a fost menţinută măsura controlului judiciar. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.