Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
marți, 6 decembrie 2022
Anul XXVIII Nr. 8404-Marți, 6 decembrie 2022
Header Banner
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto şi/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către curier.ro doar în limita a 150 de semne, cu citarea sursei. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii menţionaţi aici. Trimite-ne știrea ta! Rubrică - redactori Curierul Zilei OFERTĂ On-Line OFERTĂ Ziar-Tipar

Articole »»» »»» »»»

14 Comentarii:

 1. 1

  GOGU

  Ura si invrajbire, semanata periodic de unul ca dumneata,in acest ziar,asa zis ,,impartial”.
  Cred ca esti foarte satisfacut de rezultat!!
  Halal sa-ti fie!

  Reply
 2. 2

  Anonim

  „România este profund rănită de luptele fratricide încurajate, ba chiar provocate, de Băsescu și Iohannis, impulsionate de forțe externe și instrumentate de Statul Paralel”.
  De tov. Iliescu și mineri nu pomeniți nimic, domnule Smeoreanu?

  „Iohannis, PNL și USR au fost artizanii urii în ultimii ani. Cel puțin Iohannis și PNL, prin așa-zisul lor parteneriat, total neconstituțional, au învrăjbit populația în asemenea hal încât nimeni nu a mai fost atent la măsurile economice și sociale, la funcționarea instituțiilor, a învățământului, a sănătății”.
  De domnul Dragnea („pentru că putem!”), Radulescu-mitraliera, Codrin Ștefănescu, Nicolicea, etc. nu pomeniți nimic, domnule Smeoreanu?
  Sunteți conciliant, iar pe deasupra, perfect „neutru și echidistant”, nu-i așa?

  Reply
 3. 3

  Boni

  Tovarășu’ Sasu i-a dus pe drumul spinos al iubirii, cuplându-i pe Măcinoiu și Rozalia, dintr-un interes meschin și personal. Dar soarta le-a aranjat pe toate, îndrăgostiții au rămas împreună iar tovarășu’ Sasu a fost ,,mutat” în altă instituție. Caragiu (Toma) și Caragiale (I.L.) redivivus!

  Reply
  1. 3.1

   Anonim

   Pentru cârcotașii care nu știu: e o scenetă, bre, dați pe net: ,,Drumul spinos al iubirii”, cu Toma Caragiu și Marin Moraru. Nu are legătură cu realitatea (sau are?). Vizionați-o, ca să vă mai râdeți…

   Reply
   1. 3.1.1

    Anonim

    Așa, așa, destinde-i, fleșcăiește-i!

    Reply
 4. 4

  Anonim

  Referitor la titlu, te rog frumos, nu generaliza.

  Reply
 5. 5

  Clevetici

  Ce sa zic?
  Guvernul USL 2 este o miscare politica geniala a PSD (va aduceti aminte ca a semnat motiunea de cenzura impotriva guc. Câțu) si a preluat cele mai multe ministere in noua guvernare.
  In fata electoratului propriu PSD nu are probleme prea mari in a se justifica:
  va mari pensiile si alocatii, va opri lucrarile la autostrazi sau alte investitii etc.

  Dar PNL se duce pe drumul luat acum 20 si ceva de ani de PNT-CD!
  In 2024 vom vedea ascensiunea USR-PLUS spre guvernare.

  Reply
 6. 6

  Boni

  Văzând câte opinteli și eforturi se fac pentru a se explica de către ,,specialiști” cum se calculează CASS 10% pentru pensiile care depășesc 4.000 lei, deși nu mă interesează în mod deosebit, am consultat programul de guvernare al noii coaliții (poziția M.F.) în care scrie : ,,modificarea Codului Fiscal în sensul eliminării facilității de exceptare de la plata cass…pentru veniturile din pensii care depășesc 4.ooo de lei”
  Dat fiind faptul că până în prezent, facilitatea însemna că pentru suma de max. 2.000 de lei din pensie nu se plătea cass 10% (200 de lei) rezultă, in mod logic, că dispărând facilitatea, orice pensionar care are o pensie mai mare de 4.000 lei, indiferent cât (4.500, 6.000, 10.000, etc) va plăti în plus cass în sumă de doar 200 de lei, nu aberațiile prezentate la tv.
  Lucrurile ar fi fost clare dacă redactarea ar fi avut următoarea formă: ,,modificarea C.F. în sensul eliminării facilității de exceptare a sumei de 2.000 de lei de la plata cass pentru veniturile din pensii care depășesc 4.000 de lei”.

  Reply
  1. 6.1

   Anonim

   Un neica nimeni dă și el cu deștu’ în jos, habar neavând cât de utilă este informația! Inteligența este o constantă iar prostia infinită…

   Reply
   1. 6.1.1
    1. 6.1.1.1

     Anonim

     In legătură cu cei 2000 de lei, confunzi CASS-ul cu impozitul. Apoi, numai tu înțelegi ce ai scris în continuare.

     Reply
     1. 6.1.1.1.1

      Boni

      Mulțumesc pentru atenționare. Am fost cam ambiguu (din cauza neclarității ,,comunicatelor”). În acest moment CASS 10% nu se reține din pensie ci se suportă de Bugetul de stat. Se dorește reintroducerea acestei contribuții pentru pensiile mai mari de 4.000 lei. Nu se știe însă care va fi baza pentru calculul impozitului 10% pe venitul din pensie (în prezent scutirea este pentru 2.000 lei). Vom vedea atunci când modificările vor fi oficiale.

 7. 7

  Anonim

  S-au dat explicațiile necesare în mai multe ziare și televiziuni: la ceea ce depășește 4000 lei, se aplică CAAS de 10%.

  Reply
 8. 8

  Anonim

  Da, dar rămâne problema impozitului pe venitul din pensii (10%) pentru a cărui bază vor exista două deduceri, suma de 2.000 lei (dacă va rămâne) și valoarea CASS. Va trebui modificat Codul fiscal și e posibil, cu ,,ocazia” respectivă, să fie introduse, ca de obicei, și alte ,,chestii” legate de încadrarea în buget, restricțiile din programele aprobate, etc. Așa că…vom discută după legiferare!

  Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2022 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Curier TV De luni până vineri, Marilena Baraţă, în direct de la 21:00 - 00:00 şi INFO CURIER de la 14:00 - 17:00
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .