Sprijin pentru pensionarii cu pensii mici!

0O serie de măsuri vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020 pentru susține persoanele cu venituri mici. Maria Cotenescu, președinte comisia Fonduri Europene a Consiliului Județean Argeș, a explicat ce conține pachetul social care se adresează mai multor categorii.  


Maria Cotenescu, președinte comisia Fonduri Europene a Consiliului Județean Argeș: „Ne ținem de cuvânt! Facem ce-am promis!
Cresc alocațiile, crește punctul de pensie, crește salariul minim, românii cu cele mai mici venituri sunt sprijiniți să facă față scumpirilor masive, în special ale energiei!
Românii aveau nevoie de astfel de măsuri pe care PSD și le-a asumat, le-a susținut și le-a făcut posibile tocmai pentru că este o perioadă critică!
Ce conține Pachetul Social:
Creșterea alocațiilor pentru copii, începând cu luna ianuarie. Vor beneficia 3,6 milioane de copii;
Creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei. Vor beneficia 1,3 milioane de pensionari;
Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei. Vor beneficia 3,7 milioane de persoane;
Din 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut;
Acordarea unei indemnizații suplimentare, a 13-a, în ianuarie, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de veniturile acestora;
Sprijin pentru pensionarii cu pensii mici pentru a face față creșterii prețurilor și a facturilor. Număr beneficiari – 2,5 milioane:
Concret, toți pensionarii, care după majorarea punctului de pensie cu 10% vor avea o pensie sub 1.600 de lei, vor primi un ajutor suplimentar care le va asigura în ianuarie 2022 un venit de 2.200 de lei.
Valoarea ajutorului este diferența dintre pensia majorata și suma de 2.200 de lei”, a precizat aceasta. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.