Deputatul Rădulescu trimis în judecată de DNA!

1Fostul deputat PSD de Argeş, Cătălin Marian Rădulescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fiind acuzat că a obţinut ilegal certificatul de revoluţionar. Anchetatorii spun că acesta ar fi încasat, ilegal, indemnizaţia de revoluţionar timp de 82 de luni, prejudiciul fiind de 165.640 lei.


Vreme de aproximativ 7 ani, fostul deputat Cătălin Marian Rădulescu a beneficiat de facilităţile acordate revoluţionarilor români, deşi nu avea acest drept.

Conform legii, în afara indemnizaţiei, revoluţionarii mai au şi alte avantaje cum ar fi transport gratuit pe liniile de transport în comun, 12 călătorii cu trenul anual, la clasa I, scutiri de diferite impozite, alocarea cu prioritate a unor locuinţe din fondul locativ de stat sau atribuirea unor terenuri intra sau extravilane.

Procurorii DNA nu vorbesc în comunicat despre faptul că fostul parlamentar ar fi obținut și alte benefiici în afara indemnizaţiei. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian Sanda, fostul secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, Corina Denisa Tănase şi Valentina Cristina Cechi, membre al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant.

Acuzaţiile care i se aduc lui Cătălin Rădulescu sunt de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite şi fals în declarații în formă continuată iar ceilalți trei inculpaţi pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Titlu obţinut ilegal în 2016

Cătălin Marian Rădulescu a obţinut titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, în anul 2016 când a devenit deputat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut: „În cursul anului 2016, inculpații Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10).Titlul menționat mai sus se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoștința pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989.

Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.

Urmare a acestor demersuri, inculpatului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii, în mod necuvenit, a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021.

Casa Județeană de Pensii Argeș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii față de toți inculpații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis DNA. M.S.


1 COMENTARIU

 1. Dupa Revolutie multi viteji se arata!

  Eu aveam la vremea aceea 17 ani si nu am desfasurat activitati de „Luptător cu Rol Determinant” – ce mai titlu au inventat politicienii nostri!!!

  Dar am vazut pe viu „revolutia” de la Pitesti – cu o mana de tineri sub balconul sediului PCR (cladirea Prefecturii de azi) care, printre altele, incercau sa cante „Desteapta-te romane!”
  iar de la a 2-a strofa incolo nu mai tineau minte versurile!!!

  Indivizi precum acest Radulescu acaparau microfonul si incepeau vendete personale despre „persecutiile” la care i-a supus regimul comunist:
  – un profesor de la nu stiu ce liceu se dadea nedreptatit pentru ca nu ajunsese unde dorea el la catedra

  etc.
  etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.