Jucător muscelean în topul FRF

0La final de an, FRF a făcut o retrospectivă inedită a primelor 16 etape disputate în Liga 2, împărțită în două episoade. Primul dintre ele scoate în față 7 performanțe la nivelul jucătorilor, în vreme ce a doua a fost dedicată cluburilor. În acest top este inclusă și performanța unui jucătorul musceal, Simon Măzărache, cel care a jucat de curând și la CS Mioveni, iar acum îmbracă tricoul Petrolului.


Acesta a reușit cele mai multe pase de gol în prima parte a campionatului Ligii a II-a.
☛ 5 penalty-uri pot fi trecute în dreptul portarilor din L2 ca fiind fără gol primit, câte unul în dreptul lui Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna), Relu Stoian (FC Buzău), Andrei Gorcea (U Cluj), Alexandru Costache (Dunărea Călărași) și George Păduraru (Politehnica Timișoara).
☛ 6 goluri înscrise are Albert Hofman (U Cluj) în cele 16 etape disputate, din care a prins 14 meciuri cu minute. Este cel mai bun marcator sub 21 de ani din campionat până la acest moment, deși el are doar 18 ani împliniți!
☛ 7 este numărul golurilor la care a contribuit Alexandru Enache (Metaloglobus) din postura de jucător intrat pe parcursul partidei, lider al eficienței în topul jucătorilor introduși pe parcurs. A marcat 4 goluri și a reușit 3 pase de gol din această postură!
☛ 8 pase de gol a reușit Simon Măzărache (Petrolul), lider la acest capitol al servanților, fiind urmat în top de Gal-Andrezly (Csikszereda), care are o singură pasă de gol în minus. Cei doi au și câte un gol marcat până acum.
☛ 11 partide fără gol primit a reușit goalkeeper-ul Petrolului, Raul Avram, să cumuleze în prima parte a ediției, primind gol în doar 5 din cele 16 meciuri disputate. Acesta are, astfel, un procentaj de 68.8% partide cu poarta intactă în Liga 2 2021/2022 până azi.
☛ 19 jucători din Republica Moldova au apărut în cele 16 etape pe teren, țara vecină fiind numărul 1 ca reprezentare la capitolul stranieri. E urmată de Ungaria, cu 4 fotbaliști, și de Spania, Ghana, Columbia și Slovacia, câte 3.
☛ 40 la sută reprezintă procentul golurilor marcate de Mircea Manole (Unirea Dej) și Bogdan Chipirliu (CSA Steaua) din totalul reușitelor echipelor la care sunt legitimați. Cei doi fotbaliști au reușit aproape jumătate din toate golurile echipei în aceste prime 16 etape.  S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.