Reindustrializarea României este principalul obiectiv

0

  • Ion Georgescu, primar al orașului MioveniPrimarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu anunţă că reindustrializarea României este principalul obiectiv asumat de Ministerul Economiei condus de PSD! Edilul enumeră şi beneficiile şi rezultatele acestui program.  


Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: „Obiectivul strategic este ca România să nu mai fie țara exporturilor de materie primă, ci a produselor competitive pe piața europeană și cea internațională. România are oportunitatea, prin PNRR – cu o alocare de 500 de milioane de euro – să creeze un veritabil ecosistem național al industriei microelectronice care să includă unități de producţie – atât companii mari, cât și IMM-uri, centre de cercetare, universități.

Rezultatele previzionate sunt: Înființarea/dezvoltarea a 3 centre naționale de producție; Înființarea/dezvoltarea a 4 centre ”Digital Innovation Hub”.

Efectele acestui program vor fi benefice în întreaga economie:

-Se vor livra produse necesare industriei auto (este bine-cunoscută criza semiconductorilor care a întârziat producția și livrările auto);

-Va stimula dezvoltarea lanțurilor valorice în toate ramurile industriale;

-Va încuraja/susține transferul tehnologic și de inovare;

-Va determina dezvoltarea capacităților de producție și de export, ceea ce va reduce dependența de importuri și va reechilibra balanța comercială.” M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.