Fermierii, păcăliți de Guvern cu plata ajutorului COVID

0Fermierii români, strânși în Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România reclamă Guvernul că i-a păcălit cu plata ajutorului COVID. 


Astfel, guvernanții nu s-ar fi ținut de cuvânt nici până în ziua de azi, din momentul în care au promis că vor plăti ajutorul de Covid, în momentul în care a apărut pandemia.

Într-un comunicat remis publicității Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România acuză: ”Situația fermierilor crescători de porci din România este alarmantă. Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care il așteaptă fermierii. Situația zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța.

O parte din această carne mai are puțin până la expirare datorită distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță. Pesta porcină africană face in continuare ravagii, a inchis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade.

Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranțe. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum! Suntem dezamăgiți de fostul prim-ministru Cîțu, care nu a ințeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales in filiera porcului, dar și in alte sectoare.
Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea. Nu vedem niciun lucru bun făcut pentru agricultură, pentru zootehnia românească. Guvernul Cîțu doar a distrus! Suntem curioși ce a făcut cu toți banii imprumutați- cândva, va trebui să dea socoteală românilor pentru asta. Noi fermierii suntem in situația de a pierde și bunurile personale cu care am girat la bănci. Cum este posibil ca din vară și până acum să nu fie plătite animalele ucise, cu ce plătim muncitorii?
Domnule Cîțu, ce ați făcut cu banii pentru Covid de la Uniunea Europeană? Ne-am pierdut răbdarea. Pentru că ați promis că ajutați zootehnia românească și de fapt, ați ucis-o”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.