Lege privind transparentizarea activității federațiilor sportive

0Marți, 21 decembrie, Parlamentul României a adoptat Proiectul de Lege privind transparentizarea activității federațiilor sportive din România. Proiectul a avut 258 de voturi pentru și o singură abținere.


În urma acestei legi, federațiile care primesc bani de la stat trebuie să publice în mod clar modul în care aceste finanțe vor fi gestionate.
Obligațiile pe care le au federațiile sunt următoarele: să dețină o pagină proprie de internet; să permită vizualizarea, pe pagina proprie de internet, a statutului federației, precum și a altor acte constitutive, dacă este cazul; să publice pe pagina proprie de internet bugetul federației, programele și strategiile proprii, structura organizatorică, numele și prenumele persoanelor din conducerea federației, regulamentele, lista cluburilor sportive afiliate, numărul sportivilor legitimați pe categorii de vârstă, numărul antrenorilor și instructorilor pe ramură sportivă.
Dacă federațiile nu vor respecta aceste prevederi, riscă amenzi de la 3.000 de lei la 10.000 de lei sau pierderea fondurilor de la Minister. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.