PSD a propus TVA de 5% pentru energia electrică și gaze

2

 • Nicolae Georgescu, deputat PSD de ArgeșLiberalizarea pieţei energetice a afectat calitatea vieţii în România prin creşterea galopantă a preţurilor la energie electrică şi gaze. Social-democraţii vin cu propuneri pe termen scurt şi pe termen lung pentru rezolvarea crizei economice, spune deputatul PSD de Argeş, Nicolae Georgescu.  


Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș:
„Începând de la șeful statului și până la cel mai slab partid din Parlamentul României, USR, toată lumea vorbește despre securitatea energetică. Diferența este că, atunci când au fost la guvernare nici USR, nici liberalii, nu au făcut nimic în acest sens. Dimpotrivă, românii, consumatorii din România, au fost lăsați pradă scumpirilor, iar acțiunile concrete au lipsit. Noi nu am uitat cât de mult a insistat USR pentru liberalizarea pieței energetice din România. Din păcate, așa cum Partidul Social Democrat a anticipat, liberalizarea nu a fost decât un experiment nefericit cu rezultat negativ pentru români și o îmbogățire exagerată a furnizorilor. Adică, a urmat o dublare a prețului energiei, urmată de o creștere galopantă ulterioară și o deteriorare vizibilă a calității vieții.
Astăzi, din fericire, acești măscărici nu mai sunt la guvernare, iar PSD, așa cum a reiterat recent și Cristian Gentea, președintele executiv al PSD Argeș, propune crearea unei companii naţionale în domeniul energetic, ca soluție fundamentală pentru rezolvarea crizei provocate de scumpirea explozivă a gazelor și a energiei electrice. Noi vrem ca statul național sau factorii de decizie europeni să reglementeze tarifele.
Pe termen scurt, pe lângă plafonarea și compensarea facturilor la energie, PSD a propus o scădere a TVA la 5% pentru energia electrică și gaze, cu influență directă în prețul final pe care populația și firmele îl vor plăti pentru facturi. Vom insista, de asemenea, ca proiectul Legii Offshore, care trenează de ceva vreme la Ministerul Energiei, să fie supus dezbaterii în Parlament, cu îmbunătățirile pe care piața le cere, pentru a trece la exploatarea gazelor din Marea Neagră în regim de urgență.
Pe termen lung, Oil Terminal, operatorul portuar controlat de statul român, va investi 98,4 mil. lei pentru construirea unui rezervor de 55.000 de metri cubi în Secţia Platforma Sud Constanţa, potrivit unor rapoarte publicate la Bursa de Valori Bucureşti, citate de ZF.ro pentru public. Vom face tot ce este cu putință, ținând cont de legile economice și evoluția socială, în așa fel încât să livrăm rezultate pentru români.
Cu PSD la guvernare va fi majorată capacitatea de producție energetică a statului și vor spori ajutoarele de stat pentru populație prin programe europene, bonusuri pentru certificate verzi, facilitate fiscal, scutiri, contracte avantajoase din partea firmelor de stat pentru investiții tehnologice în sistem. Noi livrăm fapte.” M.S.


2 COMENTARII

 1. Securitatea energetica va trebui sa fie considerata ca si element de siguranta nationala si ar trebui protejata numai prin decizii CSAT.
  Dupa cum vedem energia poate fi folosita ca si arma care decide viata sau moartea persoanelor,economiei si atenteaza la existenta statului pana la urma(daca extindem putin rationamentul si evaluam consecintele grave care deriva din manipularea productiei si a preturilor energiei in general)
  In Romania nu avea voie sa se intample aceste lucruri daca se luau decizii din timp pentru ca resurse sunt.
  Cred ca delasarea,nestiinta,ignorarea acestei probleme au dus la ceea ce se intampla.
  Solutia nu este compensarea preturilor sau diminuarea TVA.Acestea sunt solutii de criza.
  Solutia pe termen lung este luarea masurilor ca sa nu se ajunga in situatii limita.
  Specialistii adevarati stiu ce trebuie sa faca daca sunt lasati si se asigura resurse.

 2. O masura buna, toti platim TVA; dar … cam o treime din TVA ajunge unde trebuie/la buget adeca .
  Vajnicii aparatori ai banului public/cei cu salarii babane si pensii umflate ce fac ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.