2608 persoane verificate de polițiști

0

Polițiștii argeșeni, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 30 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, 3 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate 2.608 persoane, precum și 117 mijloace de transport persoane. De asemenea, în cadrul activităților, 125 de societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei, astfel:
– 49 de sancțiuni, în valoare de 1.0000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinării.

”Deşi spiritul sărbătorilor de iarnă îndeamnă la întâlniri, petreceri și împrejurări în care se creează aglomerație, și în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această afecţiune, care nu va lua pauză doar pentru a ne permite să petrecem sărbătorile în același fel ca în condiții normale. Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar scopul nostru comun, cetățeni și autorități, este limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2, scop pentru care polițiștii argeșeni vor continua să fie la datorie” este mesajul transmis de polițiști în aceste zile.

Amenzi date în Pitești

În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești și ai Biroului Rutier Pitești, care au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi argeșeni și polițiști locali, au verificat peste 200 de persoane, 70 de societăți comerciale din 49 de locații, precum și 53 de mijloace de transport în comun. Cu ocazia acțiunilor, au fost realizate instruiri cu operatorii economici, de pe raza municipiului Pitești, unde echipele au efectuat verificări.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii piteșteni au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.

A fugit din carantină

În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au legitimat, cu ocazia activităților curente, pe str. Paltinului din Pitești, un bărbat de 28 de ani, din Merișani, care figura cu mențiunea carantinării la o adresă aleasă de pe raza localității de domiciliu. Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

S. M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.