Văcuţă salvată dintr-un lac îngheţat!

0Intervenţie dificlă ieri, pentru un echipaj de pompieri de la Costeşti. Militarii au fost chemaţi de un proprietar să salveze o vacă. Animalul a alunecat şi a ajuns într-un lac îngheţat. A stat în apa rece timp de aproximativ două ore. După ce a fost scoasă văcuța nu se putea mişca, având picioarele amorţite de frig.


Ieri dimineaţă, jurul orei 10.00, pompierii de la Secția Costești au fost chemaţi de un localnic să intervină pentru salvarea unei vaci care rămăsese blocată în noroiul de pe marginea unui lac din Pârvu Roșu. „Intervenția a fost una dificilă, văcuța era afundată în noroi și în apa care înghețase la suprafață. Salvatorii au reușit să o extragă, primind ajutor și de la o asociație agricolă, care a venit cu un utilaj agricol. Animalul abia se mai putea mișca după timpul în care a stat blocat, însă și-a putut reveni. Bovina a fost văzută de către proprietar, la ceva timp după ce a dat drumul animalelor în grădină. Deplasarea pompierilor s-a făcut dintr-un punct pe jos, până la locul intervenției, din cauza terenului greu accesibil cu autospeciala de intervenție”, explica Ionuţ Tunaru, ofișer de relații cu presa al ISU Argeș, despre intervenţia colegilor său.
Animalul a stat blocat în apa îngheţată şi în noroiul rece timp de aproximativ două ore. La început, proprietarul a încercat să salveze animalul. Omul s-a chinuit vreo oră şi cum nu a reuşit, a sunat la 112. Militarii nu puteau ajunge cu maşina la locul intervenţiei fiind într-o zonă greu accesibilă şi au parcurs drumul pe jos.
În timp ce se chinuiau să scoată animalul care nu se mai putea mişca de frig, militarii au fost la rândul lor nevoiţi să intre în apa îngheţată şi în noroi. La finalul intervenţiei şi ei erau uzi, murdari, tremurau de frig, având nevoie de schimburi uscate şi curate.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.