Au furat o mașină și au incendiat-o!

0Doi hoți au furat o mașină și după ce s-au plimbat cu ea i-au dat foc cu intenția de a șterge urmele… Mașina, o Dacia Logan, a ars complet. Cei doi au ajuns în arest, fiind acuzați de furt calificat și distrugere. Unul dintre cei făptași este cunoscut hoț de mașini, având în palmares nu mai puțin de 4 condamnări toate pentru furtul a peste zece autoturisme.


Nicolae Andrei Z., de 28 de ani, din comuna Moșoaia, a devenit client fidel din anul 2018 al polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeș, pentru furtul a mai bine de 10 mașini. Tânărul deși nu posedă permis, fură autoturismele, se plimbă cu ele și când golește rezervorul le abandonează. Au fost și cazuri în care, lipsa experienței sale la volan și-a spus cuvântul. A lovit unele dintre mașinile furate, provocând avarii pentru care a fost nevoit să achite daune materiale. Tocmai de aceea, atunci când în noaptea de 17 spre 18 martie a dispărut un Logan din comuna Moșiana, comuna natală a individului, oamenii legii și-au îndreptat atenția asupra lui Nicolae Andrei Z. Modul de operare era exact cel folosit de suspect și în alte cauze. Ca de fiecare dată nu a acționat singur ci împreună cu un complice, Constantin Daniel E., de 24 de ani din comuna Băbana. Mașina, o Dacia Logan era parcată în fața unui service din localitate. Era descuiată. Au intrat și au scotocit în interior găsind cheile ascunse la parasolar.

Maşina a fost distrusă complet

Hoții au urcat în mașină și au pornit la drum. Niciunul dintre cei doi nu posedă permis de conducere. Plimbarea s-a încheiat la Albota, acolo unde autoturismul a fost abandonat. Nicolae Andrei Z. știa că are mai multe condamnări și dacă va fi prins din nou, va ajunge la închisoare. De aceea a decis să șteargă urmele. A dat foc Loganului care a ars în întregime, fiind un prejudiciu de aproximativ 2.500 euro. Din nefericire pentru el, oamenii legii au reușit să găsească suficiente probe, împotriva lui și a complicelui, cât ambii să fie reținuți pentru 24 de ore sub acuzați de furt calificat, distrugere și conducere fără permis. Ieri Nicolae Andrei Z. și Constantin Daniel E., au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești iar procurorii au înaintat Judecătoriei Pitești propunerea arestării preventive. Instanța a emis cererea și tinerii au fost arestați preventiv.”…admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Z.N.A. şi E.C.D, pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 21.03.2022 şi până la data de 04.04.2022, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul apărătorului din oficiu pentru fiecare inculpat urmând a se plăti din fondurile Ministerului Justiţiei..” se precizează în decizia judecătorască. Sentinţa nu este definitivă putând fi contestată.

Patru condamnări în doi ani

După cum aminteam, Nicolae Andrei Z. are mai multe condamnări toate pentru furt de mașini. Primul dosar a ajuns la instanță în iunie 2018, fiind acuzat de furtul și distrugerea unei mașini. A primit sentința în mai 2019, când s-a ales cu 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendare. În octombrie 2018 a fost, din nou, trimis în judecată pentru furtul a trei mașini și a fost condamnat la 8 luni cu suspendare, în 2019. Cel de-al treilea doar de furt calificat a ajuns la Judecătoria Pitești în ianuarie 2019 de această dată, pentru furtul a șase mașini, sentința fiind de 1 an și 6 luni cu suspendare. Ultimul dosar a fost soluţionat în august 2019, când a primit 2 ani şi 7 luni cu executare. A fost închis, fiind eliberat condiţionat în 2021.  M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.