Ajutor financiar pentru elevii din familii cu venituri mici!

0Elevii care provin din familii defavorizate, din Argeş, vor primi tichete electronice în valoare de 500 de lei. Acestea vor fi distribuite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Este vorba de un proiect finanţat din fonduri europene prin care se doreşte sprijinirea copiilor care riscă să abandoneze şcoala din cauza condiţiilor sociale. În județul Argeş vor fi distribuite 7.800 de tichete din totalul de 235.000 beneficiari câți sunt la nivel naţional.


Prin proiectul„Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”, lansat anul trecut, cei mai dezavantajați elevi vor primi câte 500 de lei pe an pentru a cumpăra rechizite. 7800 de tichete sociale electronice pentru elevi defavorizați vor fi distribuite în județul Argeș. De ele beneficiază copiii înscriși la cursuri de zi la unități de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial care provin din familii cu un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.Tichetele vor fi trimise de către Inspectoratul Școlar Argeș în școli de unde vor fi ridicate de părinți. „Foarte important! Tichetele electronice vin goale și neactivate. După ce ajung la elevii din toată țara vor fi încărcate pe ele sumele și vor putea fi folosite. Aceste tichete sociale sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate(POAD).
Este implementat de Inspectoratul Școlar Argeș. Instituția Prefectului județul Argeș a identificat destinatarii finali eligibili”, transmite prefectul de Argeş, Radu Perianu.
În total, 235.000 de elevi, din România, din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, care riscă să abandoneze școala din cauza condițiilor sociale vor primi acte tichete electronice. Banii vor fi virați pe un card în luna aprilie, după ce beneficiarii vor intra în posesia tichetelor. Vor putea cumpăra cu acești bani caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte instrumente necesare pentru activitatea școlară, precum și articole de vestimentație, potrivit condițiilor precizate de Ministerul Educației.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.