Impact, pe pod, între un TIR şi un autocamion!

0Marţi seara, un autocamion şi un TIR, transportor de autovehicule, s-au ciocnit violent pe DN 73, în comuna Miceşti, pe Podul Belu. Unul dintre şoferii implicaţi susţine că i-a explodat o anvelopă şi de aceea a pierdut controlul volanului. Cele două autovehicule implicate au ajuns pe contrasens în urma coliziunii şi traficul a fost blocat patru ore pe sensul de mers dinspre Câmpulung către Piteşti. Nimeni nu a fost rănit. Unul dintre şoferi va fi bun de plată!


Nicolae Adrian B., de 43 de ani, din comuna Budeasa, conducea o autobasculantă şi de îndrepta spre Câmpulung, pe prima bandă. Pe fondul neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă, spun poliţiştii care au efectuat cercetările, autobasculanta a intrat în coliziune, pe podul Belu, cu tirul condus pe banda a doua de Ion B., de 49 de ani, din comuna Albeştii de Argeş.

După impact ambele au ajuns pe contrasens, după ce au rupt glisiera ce desparte cele două sensuri de drum.Traficul a fost blocat total pe sensul de deplasare Câmpulung spre Piteşti. La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat. Din fericire, nu au rezultat victime. În timpul cercetărilor, Nicolae Adrian B. a susţinut în faţa poliţiştilor de la Serviciul Rutier Argeş că i-a explodat o anvelopă şi de aceea a scăpat maşina de sub control.

Din păcate, oamenii legii nu au putut verifica dacă este adevărat ce spune şoferul, având în vedere că toate roțile maşini erau distruse în urma impactului bordura și cu glisierele metalice. Când au verificat tahograful autobasculantei, oamenii legii au stabilit că în momentul impactului autocamionul rula cu o viteză de 70 de kilometri la oră, pe un sector de drum unde limita maximă este de 50 de kilometri la oră.
Ieri, Nicolae Adrian B a fost sancţionat cu 870 de lei pentru neadaptatea vitezei de deplasare la condiţiile de drum. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.