La 15 ani, în arest, pentru răpire!

0Cazul răpirii de săptămâna trecută este departe de final! Anchetatorii au reţinut două persoane, un minor în vârstă de 15 ani, cel pentru care a fost furată fata, şi pe unchiul lui, de 28 de ani, care a condus maşina la comiterea faptei. Chiar dacă după declanşarea „alertei-răpire copil” minora a fost dusă înapoi acasă de rude ale făptaşilor, autorii nu vor scăpa de răspunderea penală. Sunt acuzaţi de lipsire de libertate în mod ilegal.


Pe data de 28 aprilie, în jurul orei 11:00, s-a declanșat mecanismul ,,Alertă – răpire copil”, ca urmare a faptului că o minoră, în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla în zona parcării unui bloc din Pitești, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și băgată într-un autoturism, după care maşina, un Volkswagen Sharan, a demarat spre Bascov. La circa două ore după ce poza fetei şi a şoferului maşinii, au apărut pe toate canalele media, cât şi pe reţele de socializare, fata a fost dusă înapoi la bunica ei, de rude ale răpitorilor.

Fată furată ca să grăbească negocierile

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, au stabilit în cursul anchetei că părinţii fetei şi ai băiatului, în vârstă de 15 ani, încercau să aranjeze căsătoria minorilor. Potrivit obiceiului ţigănesc, fata trebuie cumpărată iar cuscrii nu s-au înţeles la preţ. Atunci Gabriel C., de 15 ani, cel căruia îi fusese promisă fata, a vrut să le forţeze mâna viitorilor sorii. A mers la Piteşti cu unchiul său Răzvan M., de 28 de ani şi au găsit-o pe fată în parcarea de lângă Rolast, în apropiere de sediul DNA. Cei doi minori s-au certat, apoi fata a fost trasă în maşină. O femeie, martoră la cele petrecute, a sunat la 112 şi a anunţat că a fost răpită o copilă. Imediat după declanşarea alertei rudele fetei au mers acasă la băiat să o caute.
Concomitent, rude ale băiatului s-au dus la bunica fetei pentru a renegocia. Când autorii răpirii au fost depistaţi, cei doi au încercat să scape motivând că „ aşa se face la ţigani” şi că răpirea a fost o manevră pentru a grăbi negocierile să ajungă la final. Cum fapta lor contravine Codului Penal, legile ţigăneşti nu mai contează. Infracțiunea de de lipsire de libertate în mod ilegal este prevăzută la articolul 205 din Codul Penal, la capitolul Infracțiuni contra libertății persoanei. La aliniatul 3 al articolului menționat, este prevăzut faptul că ,,dacă fapta este săvârşită: de către o persoană înarmată, asupra unui minor, sau punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei, pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.” De asemenea, tentativa se pedepsește.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.