CS Mioveni salvată matematic de la retrogradare!

0
  • Obiectiv îndeplinit de galben-verzi în primul an de la promovareCS Mioveni a reușit duminică să se salveze matematic de la retrogradare, după ce Sepsi a învins Chindia cu 2-1 și a stabilit că cele două echipe care vor merge la barajul de retorgradare sunt Chindia și Dinamo.


Galben-verzii au pierdut sâmbătă în campionat cu 1-0 la UTA însă argeșenii mai aveau două șanse să rămâne în Liga 1 fără a mai da barajul. Prima era o victorie sau un egal al lui Sepsi cu Chindia, iar dacă asata nu se întâmpla, altă șansă era o victorie cu Rapid în ultima etapă. Până la urmă, duminică, covăsnenii au dat verdictul și au stabilit ca CS Mioveni ca CS Mioveni să evite barajul.
Echipa lui Alexandru Pelici își îndeplinește astfel obiectivul, stabilit la începutul anului. De fapt, la începutul sezonului argeșenii și-au propus evite locurile ce retrogradează direct, iar acest lucru s-a realizat de mult. Apoi s-a propus și evitarea barajului de retrogradare / promovare lucru care până la urmă a fost realizat cu o etapă înainte de final. De altfel, galben-verzii au trecut pe loc ce evită barajul (poziția a 6-a în play-out) încă după etapa a 3-a. Atunci, după remiza de la Craiova, CS Mioveni a egalat Chindia și trecut în fața eu în clasament. Timp de o etapă punctajul a fost același, după ce ambele echipe au câștigat, Mioveniul 2-1 la Mediaș iar Chindia 3-0 la Clinceni. Apoi, elevii lui Pelici au învins Dinamo cu 2-0, în timp ce jucătorii lui Săndoi au pierdut acasă cu Botoșani, 1-2, iar Mioveniul s-a distanțat la 3 puncte. A urmat victoria galben-verzilor la Clinceni, 2-0 și înfrângerea Chindiei la UTA, 0-1, iar argeșenii au ajuns la 6 puncte distanță.
Acum o etapă, CS Mioveni a pierdut acasă cu Botoșani, 0-2, iar Chindia a remizat cu Rapid, 0-0 și s-a apropiat la 5 puncte. În fine în această etapă, ambele formații au pierdut, distanța a rămas de 5 puncte, dar cum mai este doar un joc de disputat, Mioveni cu Rapid și Chindia cu Mediaș, nu se mai poate întâmpla nimic în clasament. Reamintim că la finalul campionatului, CS Mioveni trebuia să aibă minimum un punct peste Chindia pentru a se clasa peste ea. În caz de egalitate, târgoviștenii erau avantajați pentru că primul criteriu de departajare era clasarea din sezonul regulat, acolo unde Chindia a fost peste Mioveni. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.