Festivalul-Concurs Național Premiile Muzicale Dinu Lipatti

0La 105 ani de la nașterea genialului pianist și compozitor român de renume internațional, Dinu Lipatti, Festivalul-Concurs Național Premiile Muzicale Dinu Lipatti lansează o nouă provocare la competiție pentru tinerele talente ale muzicii clasice. Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca, se va însufleți din nou, în acordurile tinerilor virtuozi în devenire și în ropotul de aplauze al audienței.


Astăzi, concursul la secțiunea pian va avea loc între orele 10-15 la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești din cadrul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș iar la secțiunea vioară, între orele 9-13, pe scena Filarmonicii Pitești. Tot la Filarmonica Pitești, între orele 13-17 va avea loc concursul la secțiunea canto. Marți, între orele 11-14, la Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca-Leordeni, va avea loc un concert și Gala Laureaților.
Grație acestui festival-concurs național, ajuns la cea de-a opta ediție, muzica clasică primește încă o dată recunoașterea și aprecierea cuvenite.
Cu șapte ediții la activ, în care s-a remarcat printr-o participare record din partea unor muzicieni excepționali, Festivalul-Concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti a devenit o impresionantă carte de vizită a culturii argeșene. Rampă de lansare în lumea muzicii pentru numeroase tinere talente, festivalul-concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti continuă să-și îndeplinească misiunea de a descoperi noi tinere speranțe ale muzicii clasice și de a le aduce în atenția lumii muzicale, spre a primi recunoașterea pe care o merită și spre care aspiră necontenit.
Evaluați de un juriu exigent și competent, alcătuit din personalități ale universului muzical cu renume național și internațional, artiștii aspiranți își vor etala talentul și măiestria dobândite în ani de practică.
Festivalul-Concurs Național Premiile Muzicale Dinu Lipatti este deschis tinerelor talente la următoarele 3 secțiuni: Pian, Vioară și Canto Clasic. Premianții vor primi trofee și diplome, care le vor recunoaște încă o dată munca asiduă și dedicația inconfundabilă pentru arta muzicală.  I.I


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.