Sfaturi despre cum vă puteți păstra lucrurile în siguranță la festivaluri și concerte

0

bunuri in siguranta la concerte

După o pauză de aproximativ 2 ani, 2022 vine la pachet cu numeroase festivaluri și concerte. Industria muzicală se relansează și zeci de evenimente culturale și muzicale sunt organizate la nivel național și global.

Cu siguranță sunteți dornici să participați la festivalul sau concertul preferat, să ascultați muzica iubită și să vă revedeți cu prietenii dragi la spectacolul artiștilor favoriți.

Însă festivalurile și concertele adună laolaltă zeci de mii de spectatori, unii dintre ei participând cu gânduri mai puțin concentrate pe muzică. Din păcate, o adunare de 100 000 de oameni poate scoate uneori la iveală ce este mai rău din societate. În ciuda gândului „Nu mi se va întâmpla”, furtul este o problemă foarte reală la festivaluri, zi și noapte. Drept urmare, trebuie să fiți în gardă și să luați toate măsurile de precauție pentru a vă asigura că obiectele voastre de valoare nu vor cădea în mâinile hoților.

Iată câteva modalități de a vă asigura că obiectele de valoare sunt în siguranță.

Nu țineți niciodată portofele, telefoane și alte obiecte de valoare în buzunarele de la spate. Buzunarele tale din spate sunt ținte ușoare pentru hoți, chiar dacă au fermoare. Păstrează-ți obiectele de valoare în buzunarele din față, unde le puteți simți și urmări cu ușurință. Cu siguranță veți acționa mai rapid dacă cineva încearcă să le extragă din respectivele buzunare.

Atenție cu cine interacționați și de cine vă ciocniți. Dacă simțiți că cineva v-a lovit mai tare față de un mod obișnuit la o asemenea aglomerație, verificați buzunarele și bunurile și urmăriți cu privirea persoana respectivă. Înainte de a intra în festival, schimbați ecranul de blocare a telefonului cu o notă cu numărul unui prieten în cazul în care acesta dispare. Totodată, activați-vă sistemul de urmări al telefonului în cazul în care acesta este furat.

Dacă sunteți obișnuit să folosiți frecvent telefonul pentru a comunica, a filma sau poate chiar pentru a practica jocuri casino gratis, este bine să o faceți într-un mod mai discret și mereu să aveți grijă să-l puneți la loc sigur. Dacă obișnuiți să vă încercați norocul într-un cazinou online cum ar fi winorama, securizați-vă internetul și nu apelați la rețelele wi-fi publice. Tranzacțiile bancare trebuie efectuate în deplină siguranță.

Folosiți bagaj adecvat pentru astfel de evenimente. Luați un rucsac optim pentru a vă ține în siguranță bunurile și cele necesare la un festival / concert. Nu-l țineți în spate, ci pe partea frontală ceea ce vă oferă și un acces mai facil asupra lui. Este recomandat ca doamnele și domnișoarele să aibă o borsetă / poșetă micuță, ce poate fi ținută de gât. Nu le țineți pe umăr pentru că oricine poate trece în viteză și le poate smulge imediat.

Nu expuneți ostentativ portofelele, cardurile și banii. Hoții vă pot urmări mișcările și astfel pot afla unde le depozitați. Mai nou, la festivaluri și concerte se folosesc brățări contactless cu care puteți plăti consumați. În acest context, bunurile de valoare pot fi depozitate în buzunare cu fermoare, în buzunare interioare sau chiar în buzunarele ascunde ale rucsacului și nu mai trebuie să umblați la ele.

Se recomandă să nu țineți banii într-un singur loc și nu luați cu voi cantități mari de numerar. Totodată, nu consumați alcool în cantități prea mari. Fiți lucizi și bucurați-vă de spectacol. Nu picați pradă hoților.