Eminescu omagiat de Calinic, la Curtea de Argeș

0

În fața Centrului de Cultură și Arte „George Topârceanu” din municipiul Curtea de Argeș, se află un bust al poetului național Mihai Eminescu, unde miercuri s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru poet, dar și pentru membrii familiei sale, de către Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Evenimentul cultural a continuat în sala mare a Centrului de Cultură și de Arte „George Topârceanu, unde a fost sărbătorită ziua Revistei „Curtea de la Argeș”, prin tradiționala întâlnire cu colaboratorii și prietenii din țară, dar și din străinătate. Manifestarea s-a plasat şi sub semnul Podului de Reviste iniţiat în toamna anului 2011, la Chişinău, astfel că la Curtea de Argeş, s-a aflat o numeroasă delegaţie de oameni de cultură din Republica Moldova, avându-l în frunte pe marele compozitor Eugen Doga. Chiriarhul Eparhiei a rostit și un cuvânt în care a vorbit despre poetul Mihai Eminescu: „Trebuie să ai curaj să te apropii de acest colos al științei și să intri în tainele culturii și a vieții lui atât de zbuciumată, care a plecat în frumusețea lumii nevăzute, la numai 39 de ani, asemenea lui Neagoe Basarab, sfântul isihast și Blaise Pascal, savantul mistic.
Să ne întoarcem mereu la Eminescu!” Tot cu acest prilej, Ierarhul a acordat maestrului Eugen Doga distincția eparhială „Sfântul Neagoe Vodă Basarab”, pentru întreaga activitate depusă în domeniul muzicii și mai cu seamă pentru contribuția în arta componisticii. Atmosfera muzicală a fost întreținută de către muzicieni ai Filarmonicii Piteşti, conduşi de concertmaestrul Mădălin Sandu, care au interpretat două compoziţii ale lui Eugen Doga – Gramofon şi Dulcea şi tandra mea fiară.
De asemenea, actorul Nicolae Jelescu şi cantautorul Viorel Burlacu au susţinut mai multe momente artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.