David Popovici, campion mondial și la 100 m liber!

1
  • Un puști de 17 ani din România, a uimit întreaga planetă

Un puști teribil de doar 17 ani are lumea la picioare!. La prima sa participare la un Campionat Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 de metri, David Popovici a cucerit două medalii de aur.
După succesul de luni, din proba de 200 m liber, înotătorul român a cucerit miercuri seară și medalia de aur și în proba de 100 m liber. Calificat din serii și din semifinale cu cel mai bun timp, sportivul român a parcurs cele două lungimi de bazin cu timpul de 47.58 de secunde, iar imnul României se va auzi pentru a doua oară în Duna Arena la această ediție a Campionatului Mondial.

Performanță egalată după 49 de ani!

Performanța sa este cu atât mai mare, cu cât, până azi, un singur om a reușit să cucerească medalia de aur în probele de 100 m și 200 m liber la aceiași ediție a unui Campiona Mondial. Este vorba de americanul Jim Montgomery, la chiar prima ediție, în 1973, la Belgrad. Peste câteva zile, David Popovici, alături de alți sportiv talentați din țara noastră, va evolua acasă, în România, la Campionatul European de înot pentru juniori, găzduit de Complexul Sportiv de Natație Otopeni, în perioada 5-10 iulie 2022.

David Popovici: “Sper că v-am făcut mândri pe toți!”

La puține momente după al doilea superb succes din Duna Arena, David Popovici a acordat câteva declarații postului național, TVR 1. “Este abia începutul unui drum foarte-foarte lung. Vă iubesc și vă mulțumesc că m-ați urmărit! M-am bucurat că am terminat și că am terminat acest concurs în stil! Sper că v-am făcut mândri pe toți. Urmează o vară plină, cu multe competiții! Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare, însă aș minți dacă aș spune că nu am fost într-o formă fantastică. Doar că nu știam asta. Și e bine că mă pot surprinde. Înotul este un sport foarte sănătos, dar îmi place și fotbalul sau alte sporturi. Susțin orice părinte care își duce copilul la sport, indiferent care este acesta. Sportul este cel mai bun ambasador. Pot să spun că sunt tip care înoată din când în când, un puști banal care face lucruri extraordinare, alături de oamenii extraordinari din echipa sa”, a declarat David Popovici la TVR 1.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.