Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
marți, 16 august 2022
Anul XXVIII Nr. 8329-Marţi, 16 august 2022
Pe acest site găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto şi/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către curier.ro doar în limita a 150 de semne, cu citarea sursei. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii menţionaţi aici.
ad
ad

Articole »»» »»» »»»

35 Comentarii:

 1. 1

  Radu2

  Da domne’ te uiți la tv și vezi distrugerile totale ,schelete de clădiri , morții schingiuit de pe străzi si te gândesti la profunzimea sufletului rusesc , la filozofii imperiului rus si slugile lui ! si Americanu’ e prost! Și englezu’!
  Mare om ,mare caracter!
  Da de ce nu te duci mata măcar nițel,vreo câțiva ani,prin Siberia,sa-l descoperi la sursa!?

  Reply
 2. 2

  Anonim

  Ne-a învârtit domnul ziarist printre rafturile sale pline cu cărți despre Rusia, că să ne spună în final că președintele Franței e cam maron. Poate a aflat asta tot dintr-o carte, pe care de asemenea le-o recomandă , celor de la orice casă de culoare albă.

  Reply
 3. 3

  Anonim

  „Am pus mâna pe carte și de atunci, citesc și tot citesc cărți despre istoria, cultura, psihologia rușilor și ucrainienilor.” În „editorialul” de față scrieți numai despre ruși, ca despre un popor condus de religie, foarte patriot, iar despre ucraineni nici nu amintiți.
  Din Dostoievski ați selectat două citate, cât se poate de „neutre”: 1.”Judecați poporul rus nu după ticăloșiile pe care le face atât de des, ci după lucrurile acelea mari și sfinte după care nădăjduiește chiar și în ticăloșia lui”. 2.”Noi avem geniul tuturor popoarelor, dar avem în plus geniul rusesc, așadar noi putem să vă înțelegem, în timp ce voi nu ne puteți înțelege”.
  „O caracteristică a lumii europene este violența, moștenită de la Imperiul Roman, iar viața socială a Europei a luat naștere prin forță și prigoană, în vreme ce lumea slavă a luat naștere prin blândețe și prin asimilarea pașnică a cunoașterii din Bizanț. (Exagerări, desigur).” Sunt doar exagerări, sau sunt neadevăruri pur și simplu?
  Astfel că, din citate potrivit alese, însăilați un „editorial” care prezintă o imagine idealizată a Rusiei. Lăsați literatura (din care selectați doar părți convenabile) și priviți războiul, domnule ziarist. Nu asta ar trebui să faceți într-un ziar, care este menit să aducă cititorilor informație și analize obiective?

  Reply
 4. 4

  Anonim

  Țara arde și Smeoreanu se piaptănă! Ești rupt de realitate, ziaristule sportiv, încerci iarăși să-i ridici în slăvi pe rușii tăi, să minimalizezi atrocitațile comise asupra civililor nevinovați. Deschide ochii și privește prezentul, el e cel care contează acum.
  Sau rămâi la comentariile sportive, proaste și ele! Ai ajuns să scrii doar pentru bietul comentator care-i înjură pe (tot mai mulți) cei care nu sunt de acord cu tine. Comentariile de ieri ar trebui să-ți dea de gândit. Asta dacă iți pasă!

  Reply
 5. 5

  Anonim

  Este breking news pe CNN, e nebunie la Casa Albă și pe Downing Street 10, pentru cartea propusă de ziaristul cărturar. Toți o vor însă cu autograful lui Gheorghe , cel care le-a deschis mintea incuiaților de capitaliști.

  Reply
 6. 6

  Sobenu'

  ” … întreaga țară recunoaște că împăratul, țarul, președintele reprezintă chipul lui Dumnezeu, pentru că el e tot numai iubire.
  În vreme ce în Occident contează Justiția … ”
  Dara … cei „cu chip istet de oaie creata”, pe un’ se afla ?!

  Reply
 7. 7

  Anonim 3

  În ultima vreme, cam lungă în opinia mea, doar titluri sforăitoare și conținuturi neconvingătoare, neargumentate suficient, subiective. Și din comentariile de mai sus, dar și din cele la editorialele din trecut, reiese dorința celor mai mulți dintre comentatori pentru analize obiective, argumentate din mai multe surse de încredere. În astfel de timpuri, cu război la frontiere, este nevoie de relatări obiective, eventual cu date din teren ale unui jurnalist, nu de preluări literare și filozofale din scriitori clasici ruși de secol al XIX-lea sau cel mult după scrieri de acum mai bine de un deceniu. Într-o carte, ca scriitor poți să fii subiectiv, să scrii chiar fabulații, dar într-un ziar, ca jurnalist, este nevoie să fii obiectiv, precis, informativ. Cititorii lectureaza o carte de beletristică/poezie/filozofie în mod diferit față de un ziar de informare. Aceasta este părerea mea.

  Reply
 8. 8

  Boni

  Pe scurt: Dulapul dușman al țării noastre va fi demolat printr-o revoltă populară, cât de curând, că prea trăiește pe altă planetă, cu Zuza lui cu tot. Urez românilor care l-au votat să râme în pământ…până le va veni mintea la cap. Eu, având de ales între două ,,valori”, n-am mai votat deloc.

  Lobodimir Jelinsky va retrograda din rolul de actor cabotin cu directive clare pe care le trasează către niște entități față de care el este un rahat cu ochi dar care îl bagă în seamă (mare e grădina…): faceți, dregeți, dacă nu, termină rușii tot Occidentul și NATO pe deasupra (hmmm, râde lumea…), la rolul de ,,sufleor” de doi bani. Gogoașa se va desumfla cu un damf urât mirositor (pleonasm de întărire!).

  Dacă va trebui să votez un președinte, fiind silit să aleg între două nulități, respectiv Köveși sau Geoană (bă, serviciilor, o să vă trăsnească Dumnezeu, nenorociților, vă bateți joc de noi) voi emigra în Rusia cu cel mai mare drag, părăsind astfel in popor de gelatină. Sper însă că nu ca fi cazul!

  P.S. Smeoreanu, cu bune, cu rele, rămâne totuși un bun patriot și chiar dacă a făcut/face parte din ,,intelligence” cum îl acuză unii (puțin probabil însă), nu-i poți reproș mai nimic, în timp ce unii comentatorii inepți și cipați sunt susceptibili de ,,port ilegal de sulă” (scuzați!), adică impotenți fizic și mental, cu
  lipsa bărbăției și a unui simțământ fără de care nu poți fi numit om, numit iubirea de țara în care te-ai născut.

  Reply
  1. 8.1

   IonescuT

   Nu este clar la ce editorial se referă comentariul de față. Jignirile au însă o țintă. Păcat că ziarul le permite postate și-și vede blazonul murdărit, deși susține că face „moderarea” comentariilor.

   Reply
 9. 9

  FBI

  Iar ți-ai schimbat pseudonimul? Te dă de gol mirosul…

  Reply
  1. 9.1

   Anonim

   Nu domne, sunt tot eu. Iar mirosul, da, este Paco Rabanne, Million, nu mă despart de el.

   Reply
   1. 9.1.1

    Anonim

    Originalul se numește „1Million”, al tău sigur e apa chioară! Marfă rusească!

    Reply
    1. 9.1.1.1

     Anonim

     Bre, nu te pune, ești mic, eu cumpăr de 30 de ani doar când plec afară sau din aeroport. Poți fi sigur însă și tu de ceva: de faptul că ești…așa cum ești, că nu mai am voie să-ți zic prost.

     Reply
     1. 9.1.1.1.1

      anonimM

      Pentru asta de cumpara 1 Million de 30 de ani : „1 Million de Paco Rabanne este un parfum Lemnos Condimentat de barbati. 1 Million a fost lansat in 2008. 1 Million a fost creat de Christophe Raynaud, Olivier Pescheux, Michel Girard si Christian Dussoulier. Notele de varf sunt mandarina sangerie, grapefruit si menta; notele de mijloc sunt scortisoara, note condimentate si trandafir; Notele de baza sunt ambra, pielarie, note lemnoase si paciuli indian.”
      Cu alte cuvinte el cumpara din aeroport parfumul inca inainte de aparitie !!!
      Cred ca „decola” de la Geamana !!!!

    2. 9.1.1.2

     Anonim

     Te uitași repede pe net, hoțule mic…dar tu nu folosești așa ceva că ești zgârcit…e bun și ,,odicolonul” ieftin, dacă ești spălat…deși…

     Reply
 10. 10

  Anonim

  Plecă băi tembelule de pe acum în Rusia și i-ați și sula cu tine ca să te simți mai bine, că tot ești cu ea mereu în mână , p-aci pe la rubrica idolului tău. Bați câmpii cu toate tâmpeniile care-ți trec prin cap, semne clare de delir. Acolo poți să votezi și cu cine vrei, că ai un singur candidat. Du-te repejor și ia-o prin Ucraina că să ajungi sigur.

  Reply
  1. 10.1

   Anonim

   Domne, pentru sulă trebuie să închiriez un autocamion special de transport. N-am cum să o iau prin Ucraina că, până mă voi hotărî sa plec, tot ținutul de dincolo de Moldova va fi rusesc. Din păcate!

   Reply
 11. 11

  Boni

  P.P.S. În postările de la editorialul precedent a sărit din baie (deși o folosesc rar) toată haita pe CVititor.
  Dar omul, bine pregătit, de bun simț, corect și moral, le-a făcut față cu brio.
  Ce să le ceri unor papagali fără discernământ…

  Reply
  1. 11.1

   Anonim

   Și de ce o folosiți rar? De la constipație? Sau nu vă place apa? Sau amândouă?

   Reply
   1. 11.1.1

    Anonim

    Domnu’, domnu’, de haită vorbeam, ea este insalubră la propriu dar mai ales la figurat. Eu fac duș de minimum două ori pe zi deși nu transpir și nici nu miros a sconcs, ca alții…

    Reply
   2. 11.1.2

    Anonim

    Ati fost indus în eroare de faptul că nu am făcut acordul corect între subiect, ,,haita”, și predicat ,,o folosesc rar” (baia) în loc de ,,o folosește rar”. Nici gramatica nu (mai) suportă cipații…

    Reply
    1. 11.1.2.1

     Anonim

     Ca să închei discuția, ești un individ care, declarativ, miroși frumos dar care, indubitabil (fiindcă recunoști) este un agramat!
     PS Dacă miroseai miștocăreala de la 11.1, nu mai picai în ridicol. Din nou!

     Reply
     1. 11.1.2.1.1

      Anonim

      Corect, ca să încheiem discuția, pentru unii mai e mult până departe, dle ,,miștocăreală”. Râde lumea…și nu de mine! Așa agramați cum sunt eu, mai rar, bobocule!
      P.S. Și ca să vezi cât de naiv (era să zic prost) ești, află de la mine cine este agramatul:
      -,, ești un individ care, declarativ, miroși frumos”- greșit, nota 2.
      – corect: ,,carea miroase frumos”.
      Și te mai dai deștept! Iată cine a picat, întradevăr, în ridicolul din drum.

 12. 12

  Anonim

  Pentru Paco Rabanne rusesc:
  -Tu miroși
  -El miroase
  Eu discutam cu tine, deci ia nota aia și bagă-ți-o undeva! Adânc!

  Reply
  1. 12.1

   Anonim

   Ha, ha, ha, atunci de ce mai jos ai scris ,,dar care este un agramat”, nu tot cu mine discutai? Acordul trebuia făcut cu ,,individul (el)”, puștiule!’ Ai vrut sa faci pe deșteptul dar de fapt te-ai făcut de râs.
   P.S. Mai bine îți băgai tu un băț în locul știut, nota 2 rămânând valabilă, ba i-am ,,adăugat” și un ,,minus”.

   Reply
 13. 13

  Cooperativa ,,Igiena"

  Anonim M, parfumul Paco Rabanne pour Homme a fost lansat în anul 1973, cu variante ulterioare.
  Dar odicolonul tău este cu mult mai vechi!

  Reply
 14. 14

  Același

  La câtă reclamă i-am făcut în rândul ,,odicoloniștilor” ar trebui să trec pe la casieria lui nenea Paco, dar la cei 88 de cotolani ai săi, e posibil să-i tremure mâna…

  Reply
 15. 15

  Anonim

  Cum intervin cei doi instigatori, cum scade nivelul discuțiilor. Ăștia sunt mai mulți într-unul, de fapt un personaj toxic cu ceva probleme la mansardă.

  Reply
 16. 16

  anonimM

  Era vorba de 1 Million, mult stimata si iubita Cooperativa „Igiena”
  Cat despre odicolonul meu…prefer sa nu comentez o răutate nejustificata.

  Reply
 17. 17

  1 Million, din 2008

  Măi Boni, de ce tot insiști, ți-ai luat-o și gata! Te afunzi și mai rău cu fiecare comentariu. Nu vrei să incetezi? Deja întreci măsura, era cazul să-ți dai singur seama, dacă aveai puțină minte!
  Se pare că ai pațit la fel și duminică, sub alt pseudonim. Asta înseamnă că-ți place!

  Reply
  1. 17.1

   Fratili lu' Boni

   Vezi bre de minge, nu-i purta de grija, e mai destept decat toti voi la un loc desi, vorba lui Voda Lapusnenu…
   Noi suntem mai putini…

   Reply
  2. 17.2

   Același

   Nea’ Cutare, citește mai atent comentariile, nu mai da cu bâta în baltă. Și ce duminică visezi?
   Mare e grădina…

   Reply
 18. 18

  1 Million

  Lepusnenu e vreun vecin? Iar „toti voi” e în ebraică? Că nu pricepem…Un lucru mă liniștește, că sunteți puțini!

  Reply
  1. 18.1

   Moromete

   Fraieri (scuze!) mai sunteți. V-ați pus la mintea lui Boni…v-a instigat cu parfumul și ideile lui, v-a dat la temelie, v-a făcut ca la Nufărul și chiar ați uitat de unde ați plecat. După cum se vede a eclipsat și Rusia (discuția despre…).
   Altădată nu-l mai băgați în seamă, lăsați-l să vorbească singur.

   Reply
 19. 19

  CVititor

  Aferim Moromete !
  Si ca sa păstrăm parfumul personajului din romanul scris de M. Preda sa redam si o fraza monumentala rostita de Ilie Moromete si care se potrivește situației actuale:

  ” Si da-ne noua, Doamne, cat mai multe liturghii si colive, si ada cat mai multe proaste la biserica. Slava tatălui si fiului si sfântului duh ”

  In rest : Bravo Boni ! Ești bărbat adevărat !

  Lume multa….OAMENI putini !

  Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2022 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Versiune desktop Versiune mobilă