Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

12 Comentarii:

  1. 1

    IonescuT

    „Este o reală amenințare la securitatea națională deoarece numărul șmecherilor de la așa-zisa Uniune crește și iar crește”.

  2. 2

    Anonim

    Ne întrebați ce scrieți? Păi, este o oftică personală , că nu v-au primit în Uniune, cu covorul roșu. Acolo nu se intră cu recomandare de la partid, sau de la primărie, ci doar pe valoare. Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor este și membru al Academiei Române și se vede treaba că nu acceptă decât elitele . Dar e o vorbă, decât codaș la oraș, mai bine la Curierul, pălmaș ! Încercați maestre și la Academia Română și dacă e ușa deschisă, intrați.

    1. 2.1

      Boni

      Sunteți în eroare, dl Smeoreanu este membru al U.S.R. (Uniunea Scriitorilor din România) are cărți scrise, piese de teatru, etc.
      Fiind și ziarist, probabil este îngrijorat de amploarea fenomenului pe care l-a prezentat în articol.
      P.S. Se poate însă pune problema și altfel: merită chiar toți ceilalți (scriitori, artiști plastici, muzicieni) să profite de lege? Problema este foarte delicată!

  3. 3

    Clevetici

    S-a mai scris pe tema „cresterii veniturilor” pe alte cai decat prin munca si, da, pentru cei care primesc pensie doar pe baza de contributivitate este o nedreptate.

    Romania a devenit tara pensionarilor speciali.

    Un alt caz este al doctoranzilor, care primesc un spor de salariu de 15% (daca nu ma insel) daca sunt angajati la stat.
    Dintr-un articol mai vechi am aflat ca in perioada comunista existau circa 1.200 de cetateni cu doctorat,
    iar prin anii 2000 se ajunsese la circa 1.000 de doctoranzi anual!

  4. 4

    Anonim

    Să înțelegem că dl Smeoreanu e disident? Păi în cazul ăsta sunt sporuri mai mari! Plus ălea de la partid, fără număr, fără număr!

  5. 5

    Tepes/vodka

    ” Ați știut că există așa ceva? Eu cred că nu”. Suta la suta-i … „nu” ! Cre’ca-n curand urma-vom „egzemplu'” … srilankezilor .
    Sanatos sa fii … Ionescu T , „ailalanti” … doar latra la luna !

  6. 6

    CVititor

    Recunosc faptul ca nu cunoșteam aceasta „găselnița” pentru majorarea pensiei, nici nu-mi puteam imagina așa ceva si habar n-am ce rațiuni au stat la baza unei astfel de legi. Dar, cum Romania rămâne tara tuturor posibilităților m-am gândit si eu la o astfel de „găselnița” :

    Noi, toți ăștia care scriem comentarii la aceasta rubrica „anonimi” , „pseudonimi”, „pantomimi” (!!!) sa ne înscriem in corpore pentru a beneficia de efectele „tămăduitoare” ale acestei legi, si sa solicitam accesul la aceasta Uniune care ne conferă dreptul de ni se majora pensia cu 50% !!!
    Ne putem înscrie la capitolul amatori si nu cred ca vom devaliza bugetul României prin aceasta solicitare.
    Ce ziceți, o facem ?

  7. 7

    Radu2

    O alta ‘institutie’ care ar trebui desființată ! In linie cu anre ,protecția consumatorului .consiliu concurentei ,inspecția. Construcții .apia , asociații profesionale ale executorilor etc…..
    Nu folosesc decât celor ‘înscriși ‘ in ele …Restul e gargara.
    Dacă am refuza ca banii noștri sa sifoneze in enumeratele.asociații și comitete ,probabil ar trai pensionarii corecți mai mult ca decent.
    Statul roman nu e vaca de muls a unora fără minima decenta si coloana vertebrală,sau nu ar trebui sa fie!

  8. 8

    Boni

    Eu aș scoate toate derogările de la principiul contributivității. Ai avut salariu mare, înseamnă că ai fost apreciat/recunoscut de angajator/societate, ai contribuit proporțional și ai pensie mare.
    Aș introduce o pensie de bază, în funcție de coșul zilnic, fără o legătură neapărată cu contributivitatea, pentru a asigura o existență normală și demnă seniorilor (evident, cu criterii pentru eliminarea paraziților refractari la muncă).
    O proporție însemnată din pensie ar fi in funcție de contribuție.
    Referitor la editorial, întreb și eu, care sunt un novice,
    creația și creativitatea sunt noțiuni relative, cine le poate aprecia la justa lor valoare?

    1. 8.1

      Anonim

      Corecta propunerea. Ne-am nascut egali si murim egali.

  9. 9

    A. Riciu

    Dl Smeoreanu (ca și unii dintre susținători) s-a văzut cu sacii în căruță, membru U.S.R., pensie mărită cu 50%, îi convine să dea cu bățul prin gardul U.Z.P.R. A luat el, de ce să mai ia și alții?
    Ca să fie credibil că îl doare de bugetul țării (hmmm…), să renunțe la sporul de 50% pentru ,,creația” scriitoricească (cine îl recomandă?) și apoi va avea toată aprecierea noastră. Altfel…mai este mult până departe!

    1. 9.1

      anonim

      Tot editorialul poate fi rezumat in cateva cuvinte: „Nu-i mai lasati sa se inscrie si altii fiindca mi-o taie si mie, va bate prea tare la ochi!”

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
rinabet giriş
venüsbet
rinabet
betticket
rinabet giriş
hilarionbet
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .