Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 15 min • Timp de gătire: 90 min • Gata în: 1 ore, 45 min
Ingrediente:
• 800 gr. carne de vită de gătit • 1 kg cartofi noi • 200 gr. măsline negre • 1 bucată ceapă • 1 bucata căpăţână usturoi • 1 lingură făina • 250 ml apă • 1 bucată cub concentrat vită • 3 bucăți morcovi • 1 lingură ulei • 1 bucată crenguţă cimbru • 1 legătură pătrunjel • 1 praf sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. În ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt, usturoiul feliat și carnea. După ce carnea și-a schimbat culoarea uniform, se adaugă făina. Se amestecă, se presară cubul de concentrat și se toarnă apa.
2. Se adaugă morcovii, măslinele și cimbrul, se presară sare și piper, se acoperă și se lasă la foc mic, timp de o oră.
3. Se amestecă din când în când și se mai adaugă apa, dacă este nevoie.
4. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se pun cartofii noi curăţaţi și se continuă fierberea. Se trage de pe foc, se presară pătrunjelul și se lasă 5 minute înainte de a servi la masă.
Citiți, de asemenea, pe curier.ro