Nu ştiau să pornească sistemul de supraveghere

1

În timpul unor controale, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, au verificat unitățile asigurate cu pază umană şi nu numai.
Oamenii legii au verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private. Au descoperit mai multe nereguli. La una dintre societăţi, oamenii legii au fost de-a dreptul umiţi să constate la un magazin de vânzare piese auto că deşi sunt în regulă din punct de vedere tehnic, nu folosesc sistemul. Altfel spus, societatea dispunea atât de sistem de supraveghere video cât şi de sistem de alarmare cu senzor de mişcare, dar nu era pus în funcţiune. Oamenii legii au vrut să înţeleagă de ce nu este funcţional şi au rugat un angajat să îl pornească. Au constatat cu surprindere că acesta nu ştia şi nici nu avea parola. În concluzie, nimeni din firmă nu ştia parola şi nu ştia să armeze sistemul de surpaveghere. Au fost efectuate peste 40 de verificări ale agenților de pază, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, iar la unitățile asigurate cu servicii de monitorizare-dispecerat și intervenție, au fost efectuate testări ale timpilor de intervenție și echipării personalului ce realizează intervenția.
La 5 dintre societățile controlate au fost constatate deficiențe, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.