A început a doua etapă a admiterii la licee

0
  • În Argeș au rămas 592 de locuri neocupate

Cererile pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2022 se depun până pe 3 august și au început de luni, potrivit calendarului oficial. 
Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la liceele. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională. Pe 26 iulie a avut loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă. Rezultatele acestor probe au fost afișate în
perioada 28-29 iulie. În județul Argeș sunt rămase neocupate 592 locuri la licee. Acestea sunt repartizate astfel: 107 la liceele de stat, 97 la liceele particulare și 388 în învățământul professional.

Condițiile la repartizare

Repartizarea candidaților înscriși pentru etapa a doua de admitere se face astfel:
● în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere după repartizarea computerizată și după rezolvarea situațiilor speciale;
● în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere, după repartizarea candidaților cu medie de admitere, pentru candidații cărora nu li se poate calcula media de admitere, ci doar medie de absolvire a claselor V-VIII
● în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere, în limita locurilor rămase libere după repartizarea absolvenților învățământului gimnazial cu medie de absolvire a claselor V-VIII, pentru absolvenții învățământului gimnazial cu studii gimnaziale efectuate integral în străinătate.

Calendarul admiterii

Calendarul pentru doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023:
☛ 1-3 august 2022:
☛ Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele / clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
☛ Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.
☛ 4-5 august 2022: Repartizarea candidaților în etapa a doua, de către comisia de admitere județeană.
Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean și comunicate unităților de învățământ până la data de 11 iulie 2022.
☛ 6 august 2022: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.